Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

På tunn is

Video | 25 november, 2006

Vår film "På tunn is" har vunnit första pris i den internationella filmtävlingen "the Green wave 21st Century European Environment Festival" i Bulgarien. Juryns motivering löd: för att på ett adekvat sätt presentera ett globalt miljöproblem av enorm betydelse för framtiden. "På tunn is" spelades in på Grönland 2005 och handlar om hur den smältande isen och det varmare klimatet påverkar lokalbefolkningen och deras möjligheter att leva av traditionell jakt.

De senaste uppdateringarna

Visa ikon  

Varför ska vi skydda våra hav?

Video | 11 maj, 2015 på 15:45

För att havens invånare ska få en chans att överleva behöver stora sammanhängande områden skyddas från till exempel destruktivt fiske som bottentrålning.

Animation: Tid för pension

Video | 6 mars, 2014 på 11:43

Vad händer med en bil när den blir gammal? Och hur är det med ett kärnkraftverk?

Gemensam europeisk aktion mot gammal kärnkraft i 6 länder

Video | 6 mars, 2014 på 11:00

Greenpeace genomför en aktion mot gammal kärnkraft i 6 länder (Belgium, Frankrike, Nederländer, Schweiz, Spanien och Sverige).

Sven om aktionen i Oskarshamn

Video | 5 mars, 2014 på 16:48

Sven Malmgren från Åmål berättar om varför han valde att leverera ett pensionsbesked till svensk kärnkraft vid OKG 5 mars 2014.

Aktion på Oskarshamn - stäng de åldrade reaktorerna

Video | 5 mars, 2014 på 13:13

Aktivister tar sig in på Oskarshamns kärnkraftsverk för att leverera ett pensionsbesked till svensk kärnkraft. Bakgrunden till aktionen är att 4 av Sveriges reaktorer år 2014 passerat sin tekniska livslängd. En ny rapport visar att gamla...

1 - 5 av 1825 resultat.

Dokumentären innehåller storslagna naturbilder och sällan hörda röster från den grönländska befolkningen. Samt en ödesmättad spänning i jakten på svar som kommer att påverka hela världen. För det är inte bara inuiternas kultur som står på spel - hela jordklotet hotas när de smältande glaciärerna får havsnivån att stiga.

Under Greenpeace-expeditionen upptäckte forskarna att istäcket på Grönland smälter mycket snabbare än man tidigare befarat.

"På tunn is" har gjorts av filmaren Andreas Rydbacken, som tidigare har bott nio månader på Grönland, men nu är bosatt i Skåne. Rydbacken har både filmat, skrivit manuskriptet och klippt dokumentären, som finns i fem olika språkversioner.

Den svenska versionen är 32 minuter. Speakerröst är Pernilla August. Musiken har skrivits av danska gruppen "Narni" och producenter är Martina Krüger och Melanie Duchin från Greenpeace.