Man kan sammanfatta den senaste tiden så här: Arktis-Shell: 1-0
Jag kikar in under semester och Yay! på mindre än en månad har 1 miljon människor krävt att Arktis skyddas. Med den här sprängkraften är vi snart uppe i 2 miljoner och det är nästa mål.

Shells borrskepp på drift.

 
Ungefär samtidigt roddar Shell runt i Tjuktjerhavet i Alaska där de har tänkt sig att borra efter olja. Obama-administrationen har ännu inte sagt ett slutgiltigt JA och inte lär det underlätta för Shell att ankaret på borrskeppet Noble Discoverer inte klarar att hålla skeppet på plats. Borrskeppet sliter sig, driver iväg och stöter på grund mot kusten. Inte det mest förtroendeingivande om man vill borra efter olja på stora djup, i isfyllda vatten med ett av världens mest känsliga ekosystem. 

Tycker jag i alla fall. Shell själva är ju ganska bra på att hävda att Arktis inte är någon match för dem. Något man kan roa sig med att driva med ifall man vill protestera mot ett företag som försöker sätta dit alla som så mycket som andas om att komma i närheten av deras skepp

Och nu är sommaren snart slut i Alaska. Om inte allt för länge är det dags för vinterisen att lägga sig. Kommer Shell att hinna påbörja sin provborrning i år? Det spekuleras om motsatsen. Och jag håller intensivt tummarna för att nästa rond slutar Arktis-Shell: 2-0.