kom och träffa oss på Peace&Love!

Det är årets tema på Peace&Love, vilket på många sätt avspeglar det Greenpeace också har en vision om att uppnå. Vi båda har som mål att skapa en bättre värld, och viljan av att gå från ord till att faktiskt göra någonting. Peace&Love är en fantastisk arena för oss att verka på, och inbjuder till en veckan med intressanta samtal och uppmuntran om att engagera fler för att skapa förändring.

Under veckan kommer jag tillsammans med ett härligt gäng volontärer att vara på festivalen för att prata med besökarna om en av Greenpeace mest aktuella fråga just nu. Den om Arktis.

Hoffmaestro spelar på Peace&Love

Arktis är av världens nästintill sista orörda områden, och det är också där effekterna från klimatförändringarna syns väldigt tydligt. Havsisen i Arktis smälter just nu i en alarmerande takt, något som har en stor inverkan på de människor, djur och det känsliga ekosystem som Arktis har. I takt med att mer is blir till vatten finns det även andra hot som riktar sina ögon mot detta område. Både olje- och fiskeindustrin ser möjligheter att exploatera, och på så vis skapa ytterligare press på den redan utsatta miljön i Arktis. Greenpeace anser att Arktis ska bli lämnat i fred, så att vi kan få behålla och skydda detta område.

Skriv på för att skydda Arktis

Detta är vad vi kommer prata om på festivalen, och med det uppmuntra människor att skriva under och ställa sig bakom vår kampanj. Det är när vi agerar tillsammans vi snabbare kan åstadkomma en förändring, och när det kommer till Arktis behöver vi vara många.

Om du är på festivalen, kom mer än gärna fram och prata med oss, besök vårt tält där vi bjuder på flera roliga aktiviteter, eller kom och lyssna på Therese Jacobson, vår kampanjchef för Arktis i Sverige, för att få en bättre bild av vad som händer i Arktis.

Jag pratade till festivalens funktionärer igår, och det var fantastiskt att se deras engagemang för Peace&Love. I morgon kommer jag delta i ett samtal på scen, där vi just kommer prata om engagemang. Jag tror vi alla har ett engagemang inom oss, det gäller bara att hitta just den fråga du brinner för. Kanske är det Greenpeace. Kom gärna och lyssna!

Ta hand om er, och jag hoppas att vi ses!

Peace,
Carolina

Föreläsning om Arktis med Therese Jacobson 

Samtal kring engagemang