Idag är dagen vi alla har väntat på, och vi har några spännande nyheter. När vi planerade denna expedition, var vår ambitioner redan enorma - att åka skidor till Nordpolen för att sänka ner en tidskapsel och en flagga för framtiden till havsbotten över 4 km ner.

Men ibland händer saker som du inte förväntat dig.

Förra veckan upptäckte vi att företrädare för Arktiska rådet skulle ha ett möte vid Nordpolen för första gången någonsin. Jag skrev då ett brev till Gustaf Lind, som är den högsta tjänstemannen i rådet, och frågade om han skulle kunna tänka sig att möta oss på platsen som vi arbetar för att skydda. Han ringde mig på fredagen och sa att han skulle försöka få till det - vilket är fantastiska nyheter för mig och de tre andra unga människorna som är med mig på expeditionen.

 

Vi är här för att representera alla de som vill skydda Arktis för kommande generationer och för världens klimat. Unga människor runt om i världen har visat ett enormt intresse för denna fantastiska plats, oavsett om de bor i regionen som jag gör eller att de ser effekterna av klimatförändringarna i sina egna liv.

När Gustaf Lind och resten av rådet anländer till Nordpolen denna vecka kommer vi förhoppningsvis att vara där och kunna dela vår oro med honom under några minuter på världens tak. Jag kommer att ringa honom för att arrangera detta idag, så håll tummarna för att vi kan få till detta oväntade möte. Vi har kommit så långt för att få till denna expedition, och känner nu att detta möte måste vara ödet. Önska oss lycka till, och hjälpa oss att rädda Arktis!

den 7 april 2013 Josefina Lundgren Skerk

Josefina är en 26-årig ​​svensk same som studerar juridik vid Umeå universitet och är ledamot i Sametinget. Hon är på en skidexpedition över den frusna arktiska oceanen på ett uppdrag med Greenpeace för att placera en tidskapsel på havsbotten nedanför Nordpolen.