I går kväll samlades nästan hela besättningen och såg film. Först såg vi del fem och del sex i serien - Stories from the Rainbow Warrior. Kan varmt rekommendera alla avsnitt. Mycket gripande, roliga, intressanta och spännande.

Har svårt att bestämma mig för ett favoritavsnitt eftersom alla avsnitt är speciella på sitt sätt. Men avsnittet när Paul Simonon (från The Clash) går ombord på ett av Greenpeace skepp utan att avslöja vem han egentligen är och sedan hamnar i fängelse…det avsnittet bör inte missas.

Vi såg också filmen ”The Prize of the Pole”, en mycket gripande dokumentär som jag kommer bearbeta under lång tid framöver. Letar ni efter en bra dokumentär behöver ni inte leta längre…;-)

Katarinas målning.

Önskar också att ni alla kunde få en direktupplevelse av vad jag upplever för det är så mycket som händer och sker. Det är så ytterst inspirerande att träffa alla härliga, underbara människor som har fantastiska historier att dela med sig av. Dessutom blir jag så glad över att det ständigt pågår små förbättringar. Om någon ser att något skulle fungera bättre om man till exempel flyttade en krok så gör den personen det. Och det gäller såklart även de större sakerna. Varje dag genomförs övningar för att testa hur skeppet fungerar och vad man kan göra bättre.

Men nu kan jag inte hålla mig längre…måste berätta vad som gör mig extra lycklig. Jag trodde att det var ett skämt först för ibland är det ändå lite svårt att hänga med i ett annat språk. Men det var visst inget skämt utan jag fick en permanent marker penna…och tillåtelse att måla på Rainbow Warrior III.

He,he…så nu har jag påbörjat en målning. Jag fick helt fria händer så jag har bara tecknat lite fritt helt enkelt. Men det är rörande vilket förtroende jag fått och det känns också väldigt befriande att få utlopp för all inspiration jag fått på sistone.

Här ser ni en del av teckningen bli till:

 

Som ni förstår känner jag mig mycket ärad över att få klottra på världens finaste skepp. J

Vill också passa på att hälsa till min älskade dotter Victoriya, hör att du gör regnbågsteckningar. Längtar efter att se!

Peace & Love
Katta