Det låter definitivt som en klyscha, men jag gick hem med ett stort leende ikväll. Vi hade Greenpeacemöte här i Göteborg och vi ideellt aktiva fick träffa ”värvarna”. ”Värvarna” är de som arbetar med att ta kontakt med samhällsmedborgare för att få dem att engagera sig för att rädda planeten. Genom att skänka lite pengar varje månad till Greenpeace arbete bidrar de som värvas till en bättre värld. Wow, dessa ”värvare”. Underbart.

Från det ena till det andra. Om jag fick önska något, så är det att medborgarna sa sitt till de styrande om vad ”Klimatmiljarden” ska användas till under de kommande tre åren. (http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=1590761) De med bra idéer borde skriva brev till regeringen om vad denna enorma summa pengar ska satsas på. Som att lägga dem på betydligt billigare tåg- och kollektivtrafik till exempel. Ett sådant beslut skulle inte bara bidra till en bättre miljö på grund av minskade utsläpp i form av bilavgaser. Det skulle även väcka sådan uppmärksamhet att folk verkligen förstod att de måste agera även på det lilla planet.

Skriv en idé för miljön till regeringen. Jag lovar dig att någon postliste-slukande reporter likt mig kommer att se det. Kanske mynnar din idé ut i en nytänkande artikel som sätter fler personers tankar i den positiva riktningen om att världen kan bli bättre.

Om vi agerar nu.

Som i huvudet på de positiva ”värvarna” som jag stötte på idag. Inte konstigt att jag promenerade hem med ett leende.

- Kajsa