Av Ludvig ombord på Arctic Sunrise

Sjösjuk
Av kameravinkeln att döma tycks även
Ludvig befinna sig i framstupa sidoläge.
© Greenpeace/Tillman

Det börjare blåsa på lite mera idag och det blev plötsligt ganska svårt

att ta sig runt ombord på skeppet. Det är ganska mycket som att vara

riktigt full och eftersom man blandar långa och korta steg med snedsteg

och överkroppens ofrivilliga förflyttningar gör att man vinglar väldigt

när man försöker stå stilla.

Trappor är också ganska knepiga ombord, eftersom som mina händer var upptagna med en kopp kaffe och några papper tog det mig en dryg minut att komma upp för trappen till det lilla kontor där jag försöker skriva. Problemet här är mest att stolen jag sitter på hela tiden rullar bort från datorn och gör att fingrarna hela tiden missar tangentbordet.

Nyckeln när det gäller att förflytta sig ombord när det rullar tycks dock vara bra timing, antingen genom att bara röra sig när båten är allra högst upp på vågorna eller se till att röra sig när det lutar i den riktning man försöker ta sig. Inte helt oväntat får jag höra från besättningen att det här verkligen inte är något speciellt och att jag kanske kommer förstå senare vad de menar – jag misstänker ett visst mått av spelad tuffhet men vi får väl se.

Att sitta vid en dator ganska högt upp i skeppet visade sig i alla fall inte vara det bästa man kunde försöka sig på när vågorna började kännas i kroppen.. Jag var tvungen pausa ett bra tag ute på det relativt lunga akterdäcket och jag var inte ensam om det. En av våra campaigners Hanne och Tom, en av de frivilliga ombord, kom straxt dit och under en dryg timme innan vi började med dagens brandövning försökte vi hjälp av den friska havsluften stabilisera våra plågade balanssinnen något.

Radarn visar att vi börjar närma oss en grupp fiskefartyg som med stor sannolikhet har en hel del fulfisk i trålarna. Eftersom vågorna är allt för stora för att sjösätta några av gummibåtarna kommer vi att koncentrera oss på försöka etablera kontakt med fartygen, fastställa vart de kommer ifrån och exakt vad de fiskar efter här ute.

Fortsättning följer...

- Ludvig