Nu är det dags. Shells borrskepp Noble Discoverer försöker lämna hamnen i Nya Zeeland för att ta sig till Arktis. Där ska de borra efter olja utanför norra Alaska trots att det är många - från lokalbefolkning till miljöorganisationer och politiker -  som protesterar.

Aktivister bordar Shells oljeborrskepp.

Jag står idag på Shells bensinstationer för att berätta för Shells kunder om hur detta företag på ett väldigt konkret sätt förstör Arktis. Vi har redan mer olja än vi har råd att använda om vi ska undvika klimatkatastrof. Och ett oljeutsläpp i Arktis unika och sårbara miljö skulle vara förödande. För Arktis och för hela planetens skull ska vi låta den arktiska oljan stanna under marken.

Vi kan bara stoppa Shell om vi är många som protesterar, så skicka det här brevet till Shells VD och kräv att de stoppar den galna förstörelsen av Arktis.

Just nu håller våra aktivister, sedan halv åtta igår kväll, kvar fartyget i hamnen i Auckland i Nya Zeeland.

Shells kunder informeras om exploateringen av Arktis på mackar över hela Sverige.

Shell tar inga konsekvenser av att rapport efter rapport visar att det är i det närmaste omöjligt att sanera en olycka i Arktis. Och när man borrar, tar upp och transporterar olja sker det olyckor. Se på Deepwater Horizon, Exxon Valdez och många, många andra exempel. Det finns ingen, vare sig oljeindustrin eller politiken, som kan lova att det inte sker. Det handlar bara om hur länge man har turen att klara sig undan olyckor.

Och att låta Arktis fantastiska djurliv och människor (hoppas att ni har sett BBC:s serie Frozen Planet som gått på SVT nu i vinter) förlita sig på tur för att klara sig ifrån en stor oljeolycka är helt oacceptabelt. Därför försöker vi stoppa detta cyniska företag som bara ser till sin egen kortsiktiga vinning. Hjälp till du också!

Skriv till Shells VD och kräv att de stoppar förstörelsen av Arktis!

Therese

Följ Therese på Twitter