Staffan Danielsson
Staffan Danielsson

Jobbar för att:

rädda våra hav.

Bakgrund:

Uppväxt i Fältbiologerna där natur- och miljöintresset växte. Först skådade jag fåglar, sedan blev jag förbannad när ”min” fågelskog skulle bli motorväg. Efter fältbiologåren var jag aktiv i ungdomsnätverket q2000 som jobbade för att genomföra Agenda 21 i Sverige. Sedan dess är jag envist övertygad att miljö och utveckling hör ihop.

Jag har studerat på Stockholms universitet och på Centrum för Biologisk mångfald vid Lantbruksuniversitetet. Jag har jobbat med naturvård sedan 1996, och med havs- och fiskefrågor i ett miljöperspektiv sedan 1999. Jag skrev en rapport om EUs rovdrift av fattiga länders fiskevatten åt Forum Syd (folkrörelsernas biståndsorganisation). Då insåg jag vidden av rovdriften av våra hav och hur omoraliskt den rika världens utsugning av fattiga kustbefolkningar är. Efter att ha jobbat på Fiskesekretariatet ett par år har jag nu börjat jobba med havsfrågor på Greenpeace. Det känns lite som att komma hem!

Min inspiration hämtar jag från frilufsliv, gärna långfärdsskridskoåkning eller dykning på korallrev. Eller bara en helt vanlig skogspromenad med dottern.

Se Staffan Danielssons inlägg