Onsdagen den 20 mars kommer Greenpeace att finnas på plats på Development Day på Södertörns högskola och berätta om vilka olika möjligheter som finns för att komma in och jobba hos oss.  Det överlägset bästa sättet att få in en fot på är genom att jobba som värvare. Som värvare lär du dig många saker du har nytta av för en fortsatt karriär inom organisationen.

varvarteam

Det finns olika föreställningar om hur det är att jobba som värvare, men många gånger överträffar verkligheten förväntningarna. Sofia, som idag jobbar som koordinator för Greenpeace dörrknackningsverksamhet D2D började själv som värvare 2010.

- Jag var ute efter ett extrajobb och eftersom jag alltid varit ett fan av Greenpeace sökte jag jobbet som värvare, men egentligen visste jag inte så mycket om organisationen innan jag började jobba, säger hon. Jag har dessutom aldrig sett mig som någon ”säljtyp” och jag insåg ganska snabbt att det här inte är något vanligt säljjobb. Det handlar i grunden om att ha ett starkt eget engagemang och att förmedla det till någon annan med övertygelse.

Det är bland annat sammanhållningen med kollegorna som har gjort att hon trivts så bra och har stannat på jobbet.

- Jag blev glatt överraskad över att teamet var ganska blandat, både åldersmässigt och när det gäller vad folk hade för erfarenheter sen tidigare. När man jobbar som värvare lär man sig otroligt mycket av både teamet och de man möter. Inte minst lär man sig om sig själv.

Sara som är koordinator för Greenpeace gatuvärvning F2F har lång erfarenhet av att jobba med värvning från andra organisationer och beskriver sig själv som en ”nyfrälst miljömupp”.

- Jag går framför allt igång på mänskliga rättigheter, men sen jag började på Greenpeace inser jag mer och mer att det inte går att separera arbetet med mänskliga rättigheter från miljöfrågorna.

- Det jag uppskattar med jobbet som värvare, fortsätter hon, är att du hela tiden får tydliga resultat av ditt arbete. Du får hela tiden testa dina argument i skarpt läge och du märker direkt om dina argument går fram eller inte. På så sätt utvecklas du som kommunikatör samtidigt som du gör en väldigt konkret insats för miljön.

På Development Day kommer både Sofia och Sara att finns på plats för att berätta mer om jobbet som värvare samt andra möjligheter att inleda en karriär på världens största oberoende miljöorganisation. Det finns stora möjligheter att få sommarjobb eller extrajobb som värvare inom direktdialog, men vi kommer också att berätta om hur man kan komma in som volontär, praktikant eller få någon annan tjänst på kontoret.