Nu har jag precis kommit tillbaka till land efter att ha varit ute och sett våra aktivister borda den finska isbrytaren Nordica utanför Öland. De är helt fantastiska och visar ett engagemang och en framtidstro som våra styrande politiker inte är i närheten av.

De klättrar i farten upp på en isbrytare (!) för att stoppa den och visar därigenom att vi är många som är trötta på de fina orden. Orden som döljer ett sorgligt ointresse eller kanske till och med en dold önskan om att vara med och dela på oljekakan. För vad ska man annars tro när utrikesminister Carl Bildt inte ens vill ta upp frågan med sina ministerkollegor i Arktiska rådet?

Nej, här måste vi uppenbarligen vara mycket tydliga. Det är för riskabelt med oljeexploatering i Arktis och vi kan inte förbränna den arktiska oljan om vi ska undvika katastrofala klimatförändringar. Punkt. Inga slingranden, ingen arrogant vägran att kännas vid frågan.

Du som läser det här, du kan också göra skillnad för Arktis. Man måste inte låsa fast sig på ett skepp, vi behöver att du ringer till vår Bildtofon och säger till utrikesministern att han ska börja arbeta för att skydda Arktis.

Och mejla gärna till Shell, om du inte redan gjort det, och säg åt dem att sluta utsätta Arktis för galna risker bara för att få ännu fler vinstmiljarder.