Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Indisk debutant toppar listan över miljövänlig teknik

Artikel - 19 november, 2012
Greenpeace släpper den 18:e versionen av Guiden till grönare elektronik, som efter ett antal miljökriterier rankar 16 ledande elektronikföretag baserat på deras miljöengagemang och framsteg och efter hur gröna deras produkter och metoder är.

Guide to Greener Electronics mindre

Wipro, ett indiskt företag, toppar vår senaste guide på grund av dess omfamning av förnybar energi och opinionsbildning för grönare energipolitik i Indien.

Den taiwanesiska datortillverkaren Acer var det mest förbättrade företaget i guiden, och gick upp nio platser till nr 4 för att ha påverkat sina leverantörers utsläpp av växthusgaser, farliga ämnen och mineraler från konfliktområden. HP (2), Nokia (3) och Dell (5) hamnar bland topp fem. Apple sjönk något från nr 5 i förra årets upplaga till nr 6, och Blackberry-tillverkaren RIM klättrade inte från sin bottenplacering som nr 16 på rankingen.

Guiden rankar företagen övergripande efter deras policys och praxis, inte gällande specifika produkter, så det ger dig ett hum om hållbarhetsarbetet hos de största namnen i branschen.

Guide External Criteria v18 Final 

Ladda ner hela guiden som pdf här: