Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Välkommen på möte om GMO!

Artikel - 25 maj, 2011
Syftet med mötet är att informera om Greenpeace aktion, varför man agerar nu, samt hur man ser på de risker som förknippas med GMO-grödor i allmänhet och GMO-potatisen Amflora i synnerhet.

Plats:
Palogården i Nedre Vojakkala, norr om Haparanda.
Vägbeskrivning:

Palogården, 6 km norr om Haparanda längs väg 99.
Sväng vänster mot Karsikkojärvi och kör 175 m, så finner ni oss på höger sida.


Dag:
Onsdag den 25 maj
Tid:
19-20

Vi har sedan torsdag 19/5 blockerat ett GMO-lagrer i syfte att stoppa odlingen av GMO-potatisen Amflora. Potatisen ägs och ska kontrolleras av Plant Science Sweden, som ägs av tyska kemijätten BASF.

- Under helgen har en hel del personer besökt oss och frågat om GMO-potatisen och vår aktion. Genom att bjuda in allmänheten hoppas vi kunna ge mer information och svara på frågor, säger Patrik Eriksson, kampanjchef på Greenpeace.

- De allra flesta som vi har pratat med har varit stöttande, vilket även var fallet när vi delade ut flygblad i Haparanda i söndags. Vi vet också från opinionsundersökningar att en överväldigande majoritet av befolkningen inte vill ha GMO. Det är dags att regeringen lyssnar på dem, säger Patrik Eriksson.

Flera andra EU-länder har förbjudit odling av GMO-potatisen Amflora på grund av den bristfälliga riskbedömningen av potatisen. Sverige har under flera år begärt att EU-kommissionen ska förbättra riskbedömningen, men har till skillnad från många andra EU-länder tillåtit odling.

Kontakt:
Patrik Eriksson, kampanjchef Greenpeace, 070 301 28 92
Akiko Frid, GMO-frågor, 0767669712

Taggar