Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Vi stoppade Shells oljeborrningsskepp på väg mot Arktis

Aktion

Artikel - 23 februari, 2012
Uppdatering: Efter att ha ockuperat Shells 53 meter höga oljeborrningstorn i 77 timmar har våra aktivister, inklusive skådespelerskan Lucy Lawless, nu arresterats. Fler än 135 000 personer har skrivit under vårt upprop för att skydda Arktis. Ett stort tack för allt stöd!

Vi stoppade oljeborrningsfartyget Noble Discoverer från att lämna hamnen i Nya Zeeland med destination Arktis. Aktivisterna, däribland skådespelerskan Lucy Lawless (du kanske känner henne som Xena Warrior princess!) vill förhindra Shell från att borra fem provbrunnar i två känsliga havsområden i Alaska i sommar.'

 

-  Jag blockerar Shells oljeborrningsskepp eftersom jag är övertygad om att förnybar energi är framtiden, sa Lucy Lawless. Vi behöver inte suga upp varenda liten droppe olja som finns i världen. Istället behöver vi bli smartare och börja omställningen till en ren, grön och förnybar framtid. Just därför behöver vi hålla Shell borta från Arktis.

Shell är det första större oljebolag som inleder en planerad storskalig satsning på oljeborrning i Arktis. Satsningen är en stor risk för både djur, växter och människor. Ett större oljeutsläpp skulle vara praktiskt taget omöjligt att städa upp och hota en mängd arter som inte kan leva någon annanstans. Dessutom har världen redan hittat mer olja än vi kan förbränna om vi inte vill gå en dyster framtid till mötes. Därför vill vi stopp vi Shell från att bege sig till Arktis.

Hjälp till du också:

Skriv till Shells VD och kräv att de stoppar förstörelsen av Arktis!