Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Lördagen den 20 april, samlades mer än
10 000 människor världen över för att ta ställning för Arktis.

Arrangörerna ordnade mänskliga banderoller i form av ett hjärta och formade därmed budskapet "I ♥ Arctic", i mer än 280 städer i 38 länder, från Chile till Nya Zeeland och från Norge till Sydafrika. Titta på de här vackra bilderna. Resultatet talar för sig själv!

 

I <3 Arctic Portland

En grupp pensionärer från Portland skickade oss en bild av sig själva där de bildar ett mänskligt hjärta.
I deras brev skrev de: "Vi hoppas verkligen att detta kommer att göra en skillnad. Vi må vara gamla, men vi bryr oss verkligen fortfarande."

 

I <3 Arctic Jamaica

Högskolestudenter från St James i Jamaica sände oss sin bild med orden "Det som händer i Arktis påverkar oss alla, särskilt oss som bor i små ö-stater. Vi hoppas att den här bilden kommer att bidra till att leverera ett starkt budskap till Arktiska rådet."

 

I <3 Arctic Miami

Församlingen i Coral Gables Congregational Church i Miami skickade oss en bild av hur hela deras församling håller upp hjärtan för Arktis. På uppdrag av församlingen, har pastor Dr Laurinda Hafner skrivit ett brev till USA: s utrikesminister John Kerry, där hon skrev: "Nu är det dags för dig att dra i alla trådar du har för att stärka de internationella ansträngningarna för att tackla klimatförändringarna, skydda naturens system samt de som är beroende av dem, och bekräfta ditt engagemang för kommande generationer."

 

I <3 Arctic India

I <3 Arctic Kiruna

I <3 Arctic Belgien

Vi fick en bild av en ung pojke som skrev "Jag älskar Arktis" med tegelstenar på marken, en bild av en mänsklig banderoll med 104 människor som organiserades av fyra 17-åriga elever i Kiruna, och vi såg bilder av mänskliga banners bildas av 500 personer i Gent i Belgien. 
Samtliga bilder från världen över hittar ni här!

Många människor som inte kunde delta i en mänsklig banderoll skickade in egna individuella bilder via sociala medier med hjälp av hashtaggen  #ILoveArctic, och i veckan har vi fått in mer än 2000 bilder av människor som håller upp en I Love Arctic - pratbubbla som ett tyst stöd för skyddandet av Arktis.

Den här globala aktionsdagen har sammanfört människor från alla samhällsskikt - människor som bryr sig, människor som driver förändring.

Nu är det upp till våra politiska ledare, och särskilt till ledarna i Arktiska rådet, att lyssna till allmänhetens krav på ett skydd för Arktis. Det är dags att få ett slut på oljebolagens oljeprospektering och det destruktiva industriella fisket.

Vi på Greenpeace kommer presentera dessa krav, tillsammans med alla hjärtbilder, till Arktiska rådets utrikesministrar när de möts den 15 maj i Kiruna. Varje delegat i Arktiska rådet kommer att få en bok med bilder, för att visa på den stora uppslutningen bakom kraven på ett starkt skydd av Arktis.

I lördags sammanfördes den ständigt växande rörelsen för att rädda Arktis för en dag. Nästan tre miljoner människor har skrivit på vår namninsamling, och listan växer för varje dag! Skriv på du också, och delta i uppropet för en global fristad på världens topp!