Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Ken har gjort slut med Barbie

Lägg till en kommentar
Artikel - 10 juni, 2011
I veckan nåddes vi av den dramatiska nyheten att Ken har gjort slut med Barbie. Men varför?! Jo, han har upptäckt att hon och hennes skapare, Mattel, sysslar med skogsskövling i Indonesien vilket hotar gulliga djur som tigrar och orangutanger.

Ken var utom sig av raseri och begav sig till Mattels huvudkontor för att berätta hur han kände. Med hjälp av några aktivister från Greenpeace hängde han en stor banderoll med texten ”Barbie: It’s Over. I Don’t Date Girls That Are Into Deforestation” på huvudkontoret i El Segundo, Los Angeles.

Greenpeace hjälper gärna Ken med att förmedla budskapet till Barbie och Mattel, eftersom vi har hittat bevis på att Mattel köper papper till Barbies förpackningar från Asia Pulp and Paper, ett företag som står för omfattande skövling av den indonesiska regnskogen.

Barbie-kampanj i Stockholm.

Vi är faktiskt så pass upprörda att vi tänker se till att hela världen får reda på detta. Därför har vi haft en mängd aktiviteter i olika länder. I Stockholm gick vi under onsdagen runt till olika leksaksbutiker som säljer Barbie och klistrade på varningstexter på hennes förpackningar. Vi tycker nämligen att de föräldrar som tänker köpa Barbie till sina barn har rätt att veta att det är en produkt som bidrar till skogsskövling och utrotning av unika arter.

Vi kräver att Mattel och andra leksaksföretag genast slutar köpa förpackningsmaterial till sina leksaker från Asia Pulp and Paper. De borde även se till att minska mängden förpackningar samt stödja ansvarsfulla tillverkare av papper och pappersmassa.

Personligen känns det viktigt att agera inte minst eftersom jag lekte mycket med Barbie när jag var liten. Du kan också hjälpa till och förmedla våra krav till Mattels VD genom att skriva till honom. Många har redan gjort det. På två dagar har ca 100 000 e-mail skickats. Tack alla ni som redan agerat för att stoppa skogsskövlingen i Indonesien!

Patrik Eriksson


Läs mer i Expressen och Dagens Media.
Mejla Mattel och protestera mot deras inblandning i regnskogskövlingen.