Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Esperanza avslöjar tjuvfiskare

Artikel - 27 mars, 2006
UPPDATERING 28e MARS: PIRATFISKARE ARRESTERADE Se bloggen som uppdateras direkt från Esperanza. Vårt fartyg eskorterar tjuvfiskarna till hamn där de kommer att överlämnas till myndigheterna. Samtidigt som regeringar runt om i Europa diskuterar olika former av bistånd till Västafrika låter man mat och potentiella intäkter stjälas. Fisken tas från några av de fattigaste länderna i världen, och landas sedan i europeiska hamnar för att så småningom hamna på våra tallrikar.

Besättning från vårt fartyg Esperanza observerar den koreanska trålaren 'Two Star'. Då trålaren upptäcktes skyndade sig Two Star att styra ut från den zon på 12 nautiska mil utanför Guineas kust som är reserverad för lokala fiskare.

Vårt fartyg Esperanza har under de senaste veckorna bevittnat och dokumenterat tjuvfisket utanför västra Afrika. Två guineanska myndighetspersoner med rätt att arrestera illegala fiskefartyg samt representanter för organisationen Environmental Justice Foundation finns också med ombord.

Bara under de senaste tio dagarna har vi tillsammans med människorättsorganisationer registrerat 70 fartyg, varav 67 seglar under utländsk flagg (Korea, Kina, Italien Liberia och Belize).

Vi observerar bland annat att:
- 22 är sen tidigare kända som piratfiskare
- 9 hade dolt sina namn
- 8 befann sig innanför den zon på 12 nautiska mil som är reserverad för lokala - fiskare.

 

Västafrika är den enda region i världen där konsumtionen av fisk minskar. Lokala fiskare mister den inkomst de så väl behöver och till och med sina liv i sin kamp för att tävla med de utländska illegala trålarna. Guineanska myndigheter har inte kapacitet nog att bekämpa tjuvfisket på egen hand.

Se de senaste filmerna från vårt fartyg Esperanza

Bli en Ocean Defender!

Du får e-post om vad DU kan göra och tillgång till vår community. Det kostar ingenting.

Stöd oss

Hjälp oss stoppa tjuvfisket - bli månadsgivare eller skänk ett engångsbelopp.

Ämnen