Digital Marketing Manager

Jobb - 20 augusti, 2014
Är du en person som älskar att skapa engagerande innehåll för digitala kampanjer i sociala media eller för marknadsföring online? Vill du ta din karriär till nästa nivå och samtidigt hjälpa oss att rädda världen? Bli en del av Greenpeace digitala marknadsföringsteam. Vår nuvarande Digital Marketing Manager kommer att vara föräldraledig och vi söker därför dig som vill arbeta med oss från den 1 Nov 2014 till 31 Nov 2015 på Greenpeace Stockholmskontor.

Om oss:

Greenpeace är en oberoende internationell miljöorganisation som går från ord till handling i konfrontationen med global miljöförstöring och för att skapa lösningar för en värld i fred och ekologisk balans. Greenpeace är närvarande i 40 länder över hela världen. För att värna om vårt oberoende tar Greenpeace inte emot pengar vare sig från stater, företag eller politiska partier.

Vårt nordiska digitala marknadsföringsteam ansvarar för att skapa publika kampanjer som engagerar både online och offline i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Om tjänsten:

Tjänsten är baserad i Stockholm. Som Digital Marketing Manager förväntas du kunna leda arbetet med idéutveckling, utveckling och implementering av digitala marknadsplaner och integrationen av dessa med organisationens övriga kommunikation.

Tjänsten ”Digital Marketing Manager” inkluderar följande centrala ansvarsområden:

 • Designa och utveckla svenska digitala marknadsföringskampanjer för att engagera både befintliga och framtida givare i vårt miljöarbete.
 • Leda flera nordiska digitala kampanjer och vid behov även internationella kampanjer.
 • Leda CRM-systemet för det digitala teamets räkning.
 • Säkerställa optimering av mail-kommunikation och utföra A/B tester.

 

Du förväntas också kunna överblicka beröringspunkter med supportrar och genom mail och digitala kanaler ge dem möjlighet att engagera sig i flera delar av vår verksamhet.  Med bakgrund inom mail-kommunikation och marknadsföring kommer du att ha ansvar för planeringen och genomförandet av denna del av vår verksamhet.

Om dig:

 • Du har en examen inom digital marknadsföring eller media och reklam eller motsvarande minst 4 års arbetserfarenhet, helst med bakgrund inom relationsbyggande marknadsföring.
 • Du har erfarenhet av att skriva marknadsplaner för publika kampanjer och leda implementeringen av dessa.
 • Du har praktisk erfarenhet av mail-baserad marknadsföringstrategi med CRM som plattform.
 • Du har praktisk erfarenhet av segmentering, A/B tester och individanpassning av e-mail för att öka engagemang.
 • Du har vana att jobba med Photoshop eller liknande verktyg.
 • Du har vana av att jobba med CSS och HTML för att redigera eller felsöka problem och kommunicera med andra webbutvecklare.
 • Du har vana av att jobba med Vendor och projektledning i arbete med extern partner.

 

Dessutom är du en lösningsinriktad person som är orädd för att ta stort ansvar. Du talar och skriver både svenska och engelska flytande. Självklart delar du Greenpeace värderingar och står bakom hela vår verksamhet.

Är du intresserad?

Du kan ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret nedan. Bifoga gärna ett CV och ett personligt brev. Eftersom vi strävar efter att tillsätta tjänsten så snart som möjligt kommer vi att hålla intervjuer löpande, därför vill vi ha din ansökan omgående men inte senare än den 15 september 2014.

 

ANSÖKAN

Kontaktpersoner
Shirley Johansson, , Unit Head Digital-Norden
Annika Jacobsson, , Chef Greenpeace Sverige
Sofia von Post, , Facklig representant Unionen

Ansök direkt genom att klicka här.

Ämnen
Taggar