Isadora-Wronski Isadora Wronski koordinerar idag Greenpeace kärnkraftsarbete i Europa. Hon inledde sin karriär på Greenpeace som värvare i Göteborg redan 2003.

Berätta om din Greenpeacekarriär?

Jag började som värvare på Greenpeace precis efter att jag muckat från lumpen. Efter ett par månader som värvare fortsatte jag som frivillig, gruppkontakt, hoppade in som kampanjledare och talesperson samtidigt som jag pluggade. När jag var färdig med min utbildning arbetade jag ett tag som forskningsassistent på Zoologiska institutionen men slutade när jag fick ett erbjudande om att göra ett fellowship på FN:s Världslivsmedelsprogram i Rom, så jag flyttade dit. Men eftersom jag är mycket mer av en aktivist än en byråkrat så valde jag att flytta till Stockholm när det dök upp ett erbjudande om att börja jobba som kampanjledare.

Vad kan man lära man sig genom att jobba som värvare?

Man får en ganska intressant insyn i hur människor tänker och fungerar, många roliga och intressanta möten. Man lär sig väldigt mycket om sakfrågorna, miljöproblem och vad vi kan göra för att lösa dem. Man lär sig att våga närma sig människor, övertyga och diskutera frågorna. Det är utmanande och svårt men när man väl lärt sig det är det väldigt användbart i andra sammanhang.

Vad är det bästa med värvarjobbet?

Den positiva feedback man får från alla dem som tycker att vi gör ett väldigt viktigt arbete.

Vad betyder värvarna för Greenpeace?

Värvarna får hela verksamheten att snurra, utan dem vore inget vi gör möjligt. Det är också värvarna som har mycket av den direkta kontakten med människor ute på gatan och verkligen för ut våra budskap till allmänheten.