Denis Sinyakov

Sida - 4 oktober, 2013
.
Peter Henry Willcox

Denis Sinyakov

Frilansfotograf
Ryssland
Ålder: 36

Denis was born and grew up in Obninsk - a small town in the Moscow region.
Dennis föddes och växte upp i Obninsk - en liten stad utanför Moskva.

Han är gift och har en liten son.

Denis är en framgångsrik journalist och fotograf som har arbetat internationellt inom sitt fält under 10-års tid.

From an early childhood Denis was a perfectionist. This helped him graduate High School and a prestigious Russian University with honours.
Denis har varit perfektionist från en tidig ålder. Detta hjälpte honom att ta examen från gymnasiet och ett prestigefullt ryskt universitet med högsta betyg.

Denis blev en frilansare för att koncentrera sig på de fotografiska projekt som intresserade honom mest personligen. Ett av hans projekt handlade om migrerande arbetare, och han använde sina bilder för att berätta historier om deras liv.

Denis älskar att köra sin motorcykel på sommaren och åka snowboard på vintern. Under häktningsförhandlingen i Murmansk, sade Denis:

"Den brottsliga aktivitet jag är anklagad för kallas journalistik. Jag kommer att fortsätta göra det. Greenpeace är en organisation med en 40-årig historia, och är välkänd för sin verksamhet. Men jag arbetar inte för organisationen. Jag är en journalist. Du kan se mina bilder i media i Ryssland och över hela världen. All min utrustning har beslagtagits. Mitt enda vapen är min kamera."