TOEGANG TOT VOEDSEL

Iedereen moet recht hebben op een budget dat bestemd is voor de aankoop van gezonde, duurzame en lokaal geproduceerde voeding. Dit dankzij een sociaal zekerheidsstelsel voor voedsel.

HET PROBLEEM

Meer dan 765 miljoen mensen in de wereld lijden momenteel honger. In België zoeken steeds meer mensen hun toevlucht tot voedselhulp en de financiële moeilijkheden van vele huishoudens nemen toe. Voeding van slechte kwaliteit heeft ook een slechte invloed op onze gezondheid. Ze kan de oorzaak zijn van hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Bijna één op de twee volwassenen heeft overgewicht. Slecht eten is vandaag veel eenvoudiger, sneller en goedkoper dan goed eten. Duurzame kwaliteitsproducten kopen is zeer moeilijk als rondkomen moeilijker en soms zelfs onmogelijk wordt.

WAT WE DOEN

Samen met het collectief CréaSSA roepen we op tot het opzetten van een sociaal zekerheidsstelsel voor voedsel zodat iedereen toegang krijgt tot gezond en duurzaam eten. Tegelijkertijd zal dit systeem sectoren ondersteunen waarvan de productiemethodes sociale, economische en milieucriteria respecteren.

MEER INFORMATIE OVER ONZE LANDBOUWCAMPAGNE