#Mobiliteit

Hoe kunnen we het openbaar vervoer in België verbeteren?

Ik doe mee

Op 20 maart, tussen half 8 en half 9 ‘s ochtends, organiseren de Fietsersbond en GRACQ (les Cyclistes Quotidiens) de vijfde editie van de Nationale Applausdag voor fietsers. Met een warm applaus willen de verenigingen fietsers bedanken omdat ze dagelijks voor een duurzaam vervoermiddel kiezen.

Fietsers verdienen dit voorjaar een daverend applaus!
Duurzaam vervoer: ik zeg JA

Voor korte en middellange afstanden is de fiets (in alle mogelijke vormen: elektrische fiets, bakfiets, enz.) een duurzaam en vooral efficiënt vervoermiddel. Maar als je ziet hoe steden als Utrecht, Amsterdam of Kopenhagen een echt paradijs voor fietsers zijn, besef je dat er in België nog veel ruimte voor verbetering is. Zo zijn er bijvoorbeeld te weinig veilige en doorlopende fietspaden om ervoor te zorgen dat iedereen op een fijne manier de fiets op kan. 

Steun voor fietsers

Omdat de omstandigheden om te fietsen in België nog verre van optimaal zijn, is er dus des te meer reden om de fietsers te bedanken en te steunen! 

Misschien kan al dat enthousiasme andere weggebruikers nieuwsgierig maken en zullen sommigen, die nu nog twijfelen, eindelijk het stuur en de airco van hun auto inruilen voor dat van een fiets en wind in het haar

Dit applaus voor voorbijrijdende fietsers is een positieve manier om tamtam te maken en de overheid te tonen dat steun voor de fiets, steun voor een toekomstgerichte oplossing betekent. De Fietsersbond en GRACQ zullen de foto’s en het succes van deze actie ook verspreiden in de regionale en nationale pers om de aandacht van politici te wekken.

Hoe doe je mee?

Verzamel een groepje gemotiveerde mensen, trek je mooiste Greenpeace-outfit aan en ga op een strategische plek staan om er fietsers toe te juichen. (Of kruip zelf je fiets op en geniet van wat extra aanmoediging onderweg!).

Bekijk hier de kaart met geplande acties en sluit je aan bij een bestaande groep, of vorm je eigen groep door je hier in te schrijven.

En ten slotte vind je hier ook nog wat tips & tricks van de Fietersbond om van de actie een succes te maken. Als je je foto’s op sociale media zet, vergeet dan zeker niet om Greenpeace te taggen!

Duurzaam vervoer: ik zeg JA Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube