7 myter i reklamer for kød
© Greenpeace

Du møder reklamer overalt

Mange af os er nok bevidste om, at reklamer påvirker vores købsbeslutninger, men i denne rapport ser vi dybden af den manipulation, der finder sted, når vi tilfældigvis møder reklamer på plakater, TV, Facebook eller i supermarkedet i løbet af vores travle hverdag. 

Reklamer er ikke til at undgå i vores moderne verden. Og når reklamerne manipulerer os til at øge vores forbrug af klimaskadelige produkter som kød, har det store konsekvenser for klodens sundhed og for os mennesker.

Reklamer kan manipulere til klimaskadeligt forbrug

Vores overforbrug af animalske produkter bidrager i høj grad til at gøre vores planet varmere, det ødelægger verdens skove, det forurener vand og luft samtidig med, at et for stort kødforbrug er en risiko for vores helbred. 

Det er nødvendigt med en omfattende ændring af vores kostvaner både for vores egen og for planetens sundheds skyld, men det kommer ikke til at ske, hvis tingene forbliver, som de er. Politikere, virksomheder og medier er nødt til at sørge for, at borgere og forbrugere ikke manipuleres til at gøre det modsatte end det der er behov for.

Du kan også støtte vores kampagne om at begrænse reklamer for kød for at nedbringe forbruget og beskytte klimaet, naturen og menneskers sundhed med en underskrift her.

Læs hele rapporten “Skåret ind til benet – 7 myter i reklamer for kød”

Kødmarkedsføringens verden er et dejligt sted at være. Den domineres af farven grøn og befolkes af fritgående dyr, frodige græsgange og idylliske bondehuse. I denne verden elsker børn pølser, “rigtige” mænd spiser rødt kød, og kvinder indtager fjerkræ i tynde skiver af hensyn til sundheden. I denne verden bringer det at spise kød mennesker sammen. Men bag den omhyggeligt konstruerede drøm, som kødindustrien sælger os, gemmer der sig en anden virkelighed… Læs mere i artiklerne længere ned på siden eller få hele analysen i rapporten “Skåret ind til benet – 7 myter i reklamer for kød”.

Rapporten: "Skåret ind til benet - 7 myter i reklamer for kød"
Læs mere i artiklerne her over eller få hele analysen i rapporten her.