Der er mange måder, man kan gøre en forskel for klimaet. To gymnasieelever har udviklet en virksomhed, der kan samle penge ind til klimakampen.

For nyligt fik vi besøg af Viktoria og Mikkel, som havde en gave med til Greenpeace. De to elever fra Gladsaxe Gymnasium havde arrangeret et velgørenhedsløb på deres skole, hvor eleverne løb for klimaet.

”Hele vores skole havde lige deltaget i skolestrejken, så vi besluttede, at pengene skulle gå til at arbejde mod klimaforandringerne. Da vi var inde ved Christiansborg for at strejke, mødte vi Greenpeace, som vi derfor valgte som modtager,” fortæller Viktoria og Mikkel.

Ideen til klima-løbet kom fra et undervisningsforløb i entreprenørskab, TURBO, hvor elever fra gymnasier på hele Sjælland lærte om kreativitet, innovation og entreprenørskab.

 

Virksomhed skal motivere til velgørenhed

Mikkel og Viktoria udviklede deres egen start up-virksomhed, “MotivAID”, der skal motivere folk til at støtte op om globale problematikker gennem forskellige typer velgørenheds-events, hvor sponsorer donerer et beløb pr deltager.

For at afprøve konceptet afholdt Viktoria og Mikkel et klima-løb for to klasser på Gladsaxe Gymnasium. Skolens rektor bakkede op om deres ide og meldte sig som sponser til løbet. De aftalte, at løbet skulle vare en halv time, og for hver km, der blev løbet, donerede rektor 10 kr.

Klima-løb blev en succes

”Løbet gik over alt forventning. Mange elever mødte op og støttede sagen. På en halv time, ved hjælp fra eleverne og vores idrætslærer, samlede vi 1.180 kr ind.” Fortæller Viktoria og Mikkel.

Den overvældende succes med løbet har fået de to elever til at tale med deres gymnasium om, at de efter sommerferien måske kan arrangere et nyt og større løb, denne gang for alle nye 1.g-ere. Men med så mange løbere, skal der også flere sponsorer til, og de logistiske udfordringer bliver større.

”Vi har tænkt os at spørge nogle af supermarkederne i Gladsaxe, om de vil sponsorere. Og vi får brug for hjælp fra vores idrætslærere til at lægge ruten og til at tælle, hvor mange runder der bliver løbet. Hvis vi får sponsorer udefra, er vi jo nødt til at kunne dokumentere antallet af runder på en bedre måde end at stå ved målstregen og tegne streger på et stykke papir.”