Danmarks klimapolitik har aldrig stået ved så afgørende en skillevej, som den gør netop nu, hvor politikerne forhandler om, hvordan vi skal lykkes med at reducere drivhusgasudledningerne med 70% inden 2030.

I vores helt nye podcast kan du komme med på en rejse og opleve, hvordan Danmark overhovedet har fået en klimapolitik – og hvad historien kan lære os om kampen netop nu.

Altsammen i selskab med en sand klimahelt, der har været med helt fra begyndelsen!

Klik og lyt, der hvor du plejer at hente dine podcast:

iTunes:

Soundcloud:

Spotify:

Klimahelten i vores nye podcast er 77 år, hedder Tarjei Haaland og har været ansat i Greenpeace siden 1992. Men han har været aktivist endnu længere – faktisk siden starten af 1970’erne.

1970’erne var ikke bare det årti, hvor Tarjei Haaland blev klima- og miljøaktivist – det var også det årti, hvor Danmark så småt begyndte at få en klima- og miljøpolitik.
Tarjeis historie er altså vævet tæt sammen med dansk klimapolitiks historie.

Og Tarjei har flere gange spillet en afgørende rolle.

Hør hvordan i vores podcast, hvor han tager os med tilbage til tre af de vigtigste øjeblikke – nej til atomkraft i 1985, nej til nye kulkraftværker i 1997 og ja til en historisk klimalov i 2019 – og hvor han slutter af med udpege den største kamp, der stadig venter forude.

Deezer:

Spreaker:

Listen to “Greenpeace Danmark” on Spreaker.

Youtube:

Castbox:

Podcast Addict:

https://podcastaddict.com/podcast/3214594

Podchaser:

https://www.podchaser.com/podcasts/greenpeace-danmark-1582800

Vært er Emma Oehlenschläger, og podcasten er indspillet og produceret af Joel Gjærsbøl.