Her følger Greenpeaces kommentarer til Danmarks nye regering og til det regeringsgrundlag Mette Frederiksen, Jakob Ellemann Jensen og Lars Løkke Rasmussen netop har fremlagt.

Ring endelig for mere.

Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace (tlf. 28109022), siger:

“En regering skal selvfølgelig måles på dens handlinger og ikke dens ord, men med det vi kan læse i regeringsgrundlaget, så kommer Danmark som land ikke til at opfylde Parisaftalens 1,5-gradersmål. Det er enormt skuffende og dybt bekymrende. Den nye regering og Folketinget skal meget hurtigt finde yderligere reduktioner.”

“Det, klimakrisen skriger allermest på fra Danmark, er en akutpakke, der leverer drastiske reduktioner her og nu. De kommende år er de afgørende for klimaet. Her leverer regeringsgrundlaget desværre alt for lidt og indeholder for eksempel hverken et mål om massive reduktioner i landbruget inden 2025 eller et stop for salg af fossilbiler indenfor få år.” 

“Regeringsgrundlaget er blottet for erkendelse af, at en grundlæggende omstilling af landbruget til en markant mindre animalsk produktion er uomgængelig, hvis vi skal leve op til de nødvendige mål for klima og biodiversitet. I stedet får vi en visionsløs omgang gentagelser af, hvad der allerede står i landbrugsaftalen fra sidste år. At det konventionelle landbrugs interesser rækker dybt ind i regeringslokalerne, ser vi desværre endnu et tydeligt bevis på i dag.”

“Det er en klokkeklar skuffelse, at de afgørende klimamål ikke hæves i regeringsgrundlaget. Uden et mål om minimum 54% reduktion i 2025, minimum 80% reduktion i 2030 og nettonul i 2040, kommer Danmark ikke til at yde sit fair bidrag til Parisaftalens mål om at begrænse de globale temperaturstigninger til 1,5 grader.”

“Vi er opløftede over erkendelsen af, hvor store udfordringer det giver for Danmark, at udbygning af fjernvarme og vedvarende energi er gået for langsomt. Med etableringen af en national energikrisestab erkender den nye regering, at det udgør en krise for vores land og derfor skal håndteres som sådan.”

Kontakt: Emma Oehlenschläger, presseansvarlig i Greenpeace, tlf. 28251629