København, 20. april 2020 – Her følger kommentarer fra Greenpeace til den hastigt udviklende situation på oliemarkedet.

Sune Scheller, kampagneleder for hav og olie, Greenpeace (mobil: 2714 4257): 

“Der er et spindelvæv af årsager bag den dramatiske udvikling, blandt andet sælger investorer ud, og olielagre frygtes fyldte inden for kort tid. Det kan ventes at have skadelige konsekvenser for udviklingslande og amerikanske arbejdere, men vi ser lige nu en form for midlertidig omstilling på steroider med en voldsomt faldende efterspørgsel på grund af coronakrisen.”

“At der bruges mindre olie for tiden er isoleret set godt for klimaet, men det er mindre end en dråbe i havet, for det afgørende er, hvordan efterspørgslen vil udvikle sig efter coronakrisen. Vi skal have folk tilbage i arbejde, men bør sørge for at gribe enhver mulighed for at stimulere til at flytte forbruget fra sort til grøn ved blandt andet at sætte langt mere skub i elektrificeringen af vores transportsektor som en del af grønne hjælpepakker.”

“Det er et helt oplagt tidspunkt for regeringen at aflyse den stærkt forsinkede 8. udbudsrunde i Nordsøen, som vil give olieselskaber mulighed for at udvide og forlænge en jagt på ny olie, som klimaet ikke kan tåle. Med den finansielle usikkerhed, vi nu ser med al ønskelig tydelighed, vil det også være gambling med skatteydernes penge.”