Havreservater: Et vigtigt redskab til beskyttelse af verdenshavene.

I 2022 afholdes vigtige forhandlinger om en global havaftale i FN. Traktaten skal sikre oceanernes overlevelse ved at bane vejen for oprettelse af havreservater, hvor naturen får ro til at komme sig. Målet skal være, at mindst en tredjedel af verdens have er beskyttede inden 2030 i form af afgrænsede områder, der er beskyttet mod alle former for menneskelig udvindingsaktiviteter. Det er indlysende, at destruktive fiskemetoder ikke kan få lov til at fortsætte og at den nuværende regulering ikke er nok. Vær med i kampen for en stærk global havtraktat, der kan sætte en stopper for de lovløse tilstande og sikre livet i havene den beskyttelse, som der er så hårdt brug for. Slut dig til Greenpeace og 5,2 millioner mennesker verden over – kræv at verdenshavene beskyttes. Skriv under NU>>>
Underskrevet Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Verdenshavene har brug for beskyttelse

Jeg ønsker fortsat at kæmpe for vores planet med Greenpeace og modtage information om hvordan jeg kan være med til at beskytte vores planet, klima og miljø. Læs vores privatlivspolitik her.

Med din underskrift i ryggen vil vi lægge pres på landene i FN under forhandlingerne om en global havtraktat til august i år.

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Trin 2: Bliv fast bidragsyder

Kun med bidrag fra mennesker som dig, kan vi fortsætte arbejdet for at beskytte verdenshavene.

Verdenshavene er med til at opretholde livet på planeten

Havene er i ubalance

Når stater og virksomheder vælger at bringe livet i havområderne ud af balance, så har det konsekvenser for resten af kloden. Dyr, planter og endda vandet i havene er nemlig med til at optage og bearbejde drivhusgasser fra atmosfæren, og derudover giver havene fødevaresikkerhed til milliarder af mennesker kloden rundt. Sunde verdenshave er derfor essentielle, hvis vi vil bremse klimakrisen og sikre lokalsamfund afhængige af fiskeri.

FN forhandler om en havtraktat

Forskerne er enige om, at vi skal beskytte mindst 30% af verdenshavene før 2030, og landene i FN er ved at forhandle om en global havtraktat. I marts måned 2022 startede forhandlinger om traktatens indhold. Efter to uger sluttede forhandlingerne, uden at der blev indgået en aftale om 30% beskyttelse af verdenshavene, grundet manglende konsensus omkring et par centrale spørgsmål.

Men vores oceaner er fortsat i krise, og med hver forpasset mulighed for at blive enige om en stærk traktat kommer regeringerne længere væk for at indfri deres løfte om at beskytte mindst 30 % af havene inden 2030. Der er dog plads til håb. Det er tydeligt, at traktaten er blevet en politisk prioritet, og for første gang på regeringskonferencer fandt der faktiske forhandlinger sted – selvom det gik utroligt stærkt- og det er fremskridt. Mange lande presser på for at indgå en traktat inden udgangen af ​​2022. Der vil sandsynligvis være en IGC5 i august 2022, og det er vores opgave at sikre, at dette er den sidste.

Greenpeace er på ekspedition

Greenpeace er taget på hav-ekspedition for at indsamle viden og fortælle verden om de mange trusler, vores oceaner står overfor. Vores ekspedition startede i 2019, hvor vores aktivister sejlede fra pol til pol for at afsløre alt fra plastikforurening til ulovligt fiskeri og smeltende poler – i håb om at styrke de igangværende forhandlinger og sikre en så ambitiøs traktat som muligt.

I starten af 2022 sætter vi kurs mod Antarktis for at skabe opmærksomhed om behovet for at beskytte det smukke og sårbare område, sammen med af en gruppe forskere, for at undersøge, dokumentere og afsløre konsekvenserne af klimaforandringerne og andre destruktive kræfter, der truer livet i området.

Vores oceaner har brug for plads til at blive modstandsdygtige overfor konsekvenserne af klimakrisen. I dag er kun 2% af verdenshavene reelt beskyttede. Det er ikke nok!

Vær med til at kæmpe for havbeskyttelse

Der er altså fire grunde til at være med til at beskytte verdenshavene: 

1. God balance i oceanerne er et stærkt værktøj til at bremse klimakrisen
2. Under to procent af verdenshavene er under beskyttelse lige nu
3. Der er mange, seriøse trusler mod økosystemerne i havene, og landene i EU har et stort ansvar for de trusler
4. FN forhandler om en havtraktat, så det er nu, det gælder

Med din underskrift i ryggen vil vi lægge pres på landene i FN under forhandlingerne om en global havtraktat i starten af 2022. Hjælp os ved at skrive under og ikke mindst at sprede ordet om tilstandene i verdenshavene til din omgangskreds. Jo flere, vi står sammen, des større forskel kan vi gøre for livet i vores allesammens oceaner. 

RED VERDENSHAVENE

LÆS OGSÅ GREENPEACES SENESTE RAPPORTER

(rapporterne er på engelsk)

Global havtraktat: Hvordan FN skal beskytte 30%
af verdenshavene inden 2030
Skildpadder er truede: Hvorfor skildpadden har
brug for beskyttelse
Det vestlige Atlanterhav: Hvilken indflydelse
overfiskeri har på livet i havområdet
Hajer under angreb: Hvordan hajerne er
overfiskede og underbeskyttede
Spøgelsesfiskenet: Hvordan forladte fiskenet
hjemsøger vores oceaner
Truslerne i dybet: Hvordan minedrift på
havbunden kan påvirke ukendte
områder i havets dyb

Hvorfor beder vi om telefonnummer?

Vi beder om dit telefonnummer, da vi gerne vil skabe dialog om de indsatser, vi i fællesskab kan gøre for at løse de mange miljøtrusler, som vores klima, miljø og natur står overfor. I samtalen med dig beder vi om opbakning i form af finansiel støtte, så vi kan skabe endnu flere grønne fremskridt for vores planet. Selvom det ikke er alle, der kan eller vil støtte, oplever vi, at de fleste reagerer positivt på den personlige samtale og muligheden for at bidrage til en sundere planet og blive en del af Greenpeace – som fast bidragsyder eller frivillig. Vi får anledning til at fortælle om Greenpeaces arbejde, og du får mulighed for at stille spørgsmål om vores organisation, vores arbejde og metoder og til, hvad dine penge går til. Det skaber tryghed for både dig og os. 

Den støtte, som du og andre giver, skaber langsigtet, økonomisk tryghed og stabilitet i vores arbejde, og er faktisk hele grundlaget for, at vi kan fortsætte arbejdet for en sundere og mere bæredygtig planet. I Greenpeace modtager vi hverken støtte fra virksomheder eller stater, hvilket gør os i stand til at være en uafhængig stemme, der alene varetager miljøets interesser. Derfor er støtten fra mennesker som dig også helt uundværligt.  

Du kan til hver en tid kontakte os, hvis du ikke ønsker at modtage opkald fra os på: [email protected], så sørger vi for, at dit nummer bliver fjernet. 

Hvad gavner en underskriftindsamling?

I Greenpeace arbejder vi ud fra det princip, at vi sammen er stærkere. Når vi organiserer os og kæmper i fællesskab, kan vi råbe højere og stille krav om forandringer.

Mange af vores kampagner vindes ikke over natten. Det kræver lange og seje træk. Gennem solid research og med en omhyggelighed overfor, hvordan vi præsenterer vores argumenter til dem, som normalt modsætter sig vores ideer, skaber vi en platform for bæredygtige løsninger, og destabiliserer de aktører, som prioriterer profit over en sikker fremtid for alle på planeten.

Vi kan være oppe imod magtfulde aktører med enorme budgetter, og derfor er det så utroligt vigtigt at samle så mange stemmer og underskrifter som muligt. På den måde bliver det umuligt for virksomhederne og politikere at vende det døve øre til.

Jo flere vi er, der står sammen, desto bedre chance har vi for at sætte en dagsorden, komme i dialog og vinde sejre for en grønnere fremtid. Når du skriver under på en af vores kampagner og deler din viden og opbakning til sagen med din familie, venner og bekendte, er du ikke kun med til at skabe ringe i vandet. Du er også med til at vise politikere og virksomheder, at du kræver en grøn fremtid – og på den måde forvandle ringe i vandet til bølger og grøn forandring.  

Hvad mere kan jeg gøre?

1. Hold dig opdateret og engagér dit netværk
Følg os på de sociale medier, så du får de seneste nyheder fra vores lokale og globale miljøarbejde. Du kan engagere dig ved at dele posts eller kommentere på opslag og derved skabe opmærksomhed og interesse for den grønne dagsorden i dine netværk.  

YouTube:Greenpeace Danmark
Facebookgreenpeacedanmark
Instagram: greenpeacedk
Twitter: greenpeacedk

2. Sig ja til en grøn hverdag. Tag miljørigtige valg og inspirér andre til at gøre det samme. Hold øje med tips og tricks i vores e-mails og artikler. Læs fx. artiklen8 tips til at bruge mindre engangsplastik, og overvej at bringe emnet op, næste gang du er sammen med din familie eller venner. 

3. Bliv frivillig. Vores frivillige er en flok super inspirerende mennesker, som har lavet masser af fantastiske ting gennem årene. Fra protester foran Christiansborg til at servere plantebaseret mad til inspiration på gader og stræder. Fra at skrive blogindlæg og til at arrangere klima-marcher rundt omkring i hele landet. Planlægge åben-båd arrangementer, når Greenpeace’s flagskibe ligger i havn og til at holde foredrag på skoler og institutioner (læs mere om vores foredrag her). Som frivillig i Greenpeace har også muligheden for at være med på vores meget aktive og lige så spændende kajak- og klatreteam. Læs mere om at være frivillig i Greenpeace her

4. Bliv fast bidragsyder: 
Når du støtter Greenpeace fast hver måned, spiller du en vigtig rolle i at bekæmpe vores tids største udfordring – klimakrisen. Med din støtte kan vi lægge det nødvendige pres på regeringer og virksomheder verden over for at nedbringe CO2-udledninger, værne om livet i vores have, forsvare vores livsnødvendige skove, og sætte rammerne for en bæredygtig produktion og forbrug.

Som månedlig bidragsyder er du med til at sikre os en fast, stabil indtægt, som hjælper os med at sikre endnu flere grønne fremskridt, fordi:

Vi kan rykke hurtigt ud: Med faste og forudsigelige bidrag kan vi reagere straks, når en miljøkrise rammer, og samtidig arbejde langsigtet for varige forandringer.

De administrative omkostninger er lavere for faste bidrag, så en større procentdel går direkte til det, du bekymrer dig om.

Det er også mere bekvemt for dig: Det tager to minutter at oprette et månedligt bidrag, og så er du automatisk med til at beskytte vores planet hver dag, året rundt. Du kan til enhver tid ændre din støtte. 

Samtidig er du med til at sikre vores uafhængige stemme; bidrag fra privatpersoner finansierer alt vores arbejde og holder os fri for virksomheders og regeringers indflydelse.