Arjessa voit tehdä monia pieniä valintoja, joilla pystyt vähentämään muovinkäyttöä. Näillä vinkeillä autat pitämään ympäristön puhtaampana.

 

  1. Kuljeta aina mukanasi kangaskassia, reppua tai muuta kestopussia, johon voit pakata ostoksesi. Niin vaateostokset kuin ruokaostokset kulkeutuvat kätevästi kotiin ilman muovipussia. Jos ostat muovipussin, käytä samaa pussia niin pitkään kuin pystyt.
  2. Kieltäydy pilleistä ja kertakäyttöisistä kahvikupeista ja ruokailuvälineistä aina kun voit. Jos juot usein takeaway-kahveja, kanna mukana omaa termosmukia.
  3. Kun mahdollista, osta vihannekset, hedelmät ja muut tuotteet pakkaamattomina. Osassa kaupoista myydään kestopussukoita hedelmille. Suosi tuotteita, joissa on käytetty mahdollisimman vähän muovia paketointiin.
  4. Poimi näkemäsi muoviroskat maasta ja vie ne lähimpään roskikseen. Lähde kavereiden kanssa suosituille roskajuoksuille, joilla voitte juoksun ja seurustelun ohessa poimia maahan heitettyjä roskia.
  5. Kyseenalaista oma muovin käyttösi. Kun seuraavat kerran pitelet muovia kädessäsi, kysy itseltäsi: tarvitsenko tätä todella. Miten muuten voisin kuljettaa tai pakata tavaran? Onko jotain muuta vastaavaa tuotetta, jossa olisi vähemmän muovia?

Mitkä ovat sinun vinkkisi muovittomaan arkeen? Jaa vinkit ystävien kanssa.

P.S. Haluatko vaikuttaa? Liittymällä kuukausilahjoittajaksi, tuet muovikriisin ratkaisemiseksi tehtävää työtä.