Vietimme viikonlopun Provinssirockissa keräten allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen fossiilimainonnan kieltämiseksi. Allekirjoituksia saatiinkin huikea määrä, noin tuhat, ja lisäksi paljon muuta tukea mm. Provinssin artisteilta.

Festarikansaa provinssirockissa. Kuvan keskellä näkyy Greenpeacen kyltti "Allekirjoita kansalaisaloite" This is fine -meemikoiran vieressä.
Maailmankuulu This is fine -meemikoira vietti viikonlopun kanssamme Provinssirockissa muistuttamassa ilmastotoimien tarpeellisuudesta ja kannustamassa kansalaisaloitteen allekirjoittamiseen. Kuva: Anton Verho / Greenpeace

Kiitämme allekirjoittajia ja tapahtumassa vierailleita artisteja ja vaikuttajia, jotka kävivät allekirjoittamassa aloitteen tai tukivat sitä muutoin esimerkiksi tsemppaamalla sitä välispiikeissään tai somekanavissaan. Tukeaan osoittivat näin mm. Von Hertzen Brothers, Ringa Manner, Antti Autio, Knife Girl ja Teini-pää.

Artistien lisäksi aloitteen kävi allekirjoittamassa mediapersoona Ina Mikkola. Hänen kanssaan tapasimme viimeksi huhtikuussa, kun yllätimme hänet ja mainosväen vierailemalla Mikkolan juontamassa Vuoden huiput -mainosgaalassa. Mikkola muisteli edellistä kohtaamistamme lämmöllä, vaikka yllätysohjelmanumeromme gaalassa olikin hänelle hieman hämmentävä tilanne ja päätöstä mikrofonin lainaamisesta oli epäröitävä hetki.

Erityiskiitokset myös This is fine -meemikoiralle, joka vietti viikonlopun kanssamme, poseerasi sadoissa yhteiskuvissa ja kannusti allekirjoittamaan.

Alla kuvagalleria, johon ikuistimme muutamia festarin kohokohtia.

Allekirjoita #EiFossiilimainoksia kansalaisaloite ja kerro siitä muillekin!