Tule mukaan keräämään allekirjoituksia eurooppalaiseen kansalaisaloitteeseen, jonka tavoitteena on fossiilisten polttoaineiden mainonta- ja sponsorointikielto.

Ihmisiä Greenpeacen teltalla Provinssirockissa 2022.
Lähes tuhat festarivierasta allekirjoitti Ei fossiilimainoksia -kansalaisaloitteen Provinssirockissa 2022. Kuva: Jaakko Kilpeläinen / Greenpeace

Aikaa allekirjoitusten keräämiseen on 4.10. asti. Mitä enemmän ja nopeammin saamme aloitteelle kannattajia, sitä enemmän on toivoa siitä, etteivät fossiiliyhtiöt voi enää kauan viherpestä imagoaan ja kiihdyttää ilmastokriisiä harhaanjohtavalla mainonnallaan.

Ihmisten terveyden ja tulevaisuuden vaarantavat yhtiöt eivät saa mainostaa tai niiden mainontaa on ainakin rajoitettava. Mainonta kiihdyttää fossiilisten polttoaineiden kulutusta ja näin myös ilmastokriisiä. Lisäksi fossiilisten polttoaineiden pienhiukkaspäästöt tappavat jo enemmän kuin tupakka.

Sponsoroimalla esimerkiksi taidetta tai urheilukisoja fossiiliyritykset ostavat yhteiskunnallista hyväksyttävyyttä. Mainokset muokkaavat mielikuvaa tavoiteltavasta elämästä.

Yli kolmenkymmenen kansalaisjärjestön yhdessä käynnistämä kansalaisaloite tähtää Euroopan-laajuiseen fossiilisten polttoaineiden mainonta- ja sponsorointikieltoon. Kansalaisaloite tarvitsee miljoona allekirjoitusta EU-maiden kansalaisilta lokakuuhun 2022 mennessä edetäkseen komission käsittelyyn. 

Aloitteen tavoite on kieltää fossiiliyhtiöiden ja fossiilituotteita myyvien yhtiöiden mainonta ja sponsorointi Euroopassa samalla tavalla kuin tupakkatuotteiden mainonta on kielletty.

Koulutukset elokuussa Helsingissä ja etänä

Tule auttamaan allekirjoitusten keräämisessä! Jokainen allekirjoitus on askel kohti fossiilimainonnan kieltämistä.

Järjestämme koulutuksen kansalaisaloitteen allekirjoitusten kerääjille Helsingissä 16.8. sekä etäkoulutuksen kaikille halukkaille 17.8. 

Jos uskot, että pääsisit edes muutaman kerran mukaan keräämään allekirjoituksia puolentoista kuukauden loppukirin aikana, ilmoittaudu mukaan koulutukseen. Jos haluat tulla, mutta päivämäärä ei sovi sinulle, ota yhteyttä vapaaehtoiskoordinaattorin assistenttiin Marleena Haloseen ([email protected]). 

Ilmoittaudu täyttämällä lomake: https://forms.gle/Ug4Qwpn2XB5m9MPBA

Lisätietoa kampanjasta: 

www.eifossiilimainoksia.fi

https://banfossilfuelads.org