Kansainvälinen ilmastolakko Suomessa pe 27.9.!

Ilmastokatastrofi vyöryy taas päälle joka tuutista. Jäätiköt romahtavat ja korallit kuolevat.

No entä sitten?

No sitä sitten, että nämä ongelmat eivät poistu vaihtamalla kanavaa tai rullaamalla eteenpäin. Nämä kriisit selätetään vain sillä, että ihmiset jaksavat vaatia muutosta. Päästöjen nollaamista sekä merten ja lajien suojelua.

Suomessa kansalaisten vaatimuksilla on saavutettu jo paljon. Vuoden sisällä Suomessa on järjestetty suurimmat ilmastomielenosoitukset koskaan. Eikä turhaan! Kun kansalaiset, kunnat, ay-liikkeet ja yrityksetkin vaativat yhdessä nopeampia ilmastotoimia, käytiin Suomessa ilmastovaalit ja sen myötä Suomen hiilineutraaliuustavoitetta aikaistettiin kymmenellä vuodella!

Tämä on sen verran kova juttu, että presidentti Niinistö kutsuttiin YK:n ilmastohuippukokouksessa maanantaina paraatipaikalle kertomaan, mitä Suomessa oikein tapahtuu.

Nyt meidän on vaadittava, että myös tapahtuu. Lupausten on muututtava toiminnaksi. Maailma kaipaa nyt kipeästi esimerkkejä siitä, miten fossiilisista polttoaineista voi käytännössä päästä irti, nopeasti ja reilusti, ja miten luonnonvarojen kulutus saadaan kestävyyden rajoihin.

Suomella on kaikki edellytykset olla tämä esimerkki. Meillä on teknologia, osaaminen ja vauraus. Tarvitaan ainoastaan rohkeutta, päättäväisyyttä ja sitkeyttä. Kansalaisten tuki.

Siksi on mentävä taas kaduille. Näytettävä, että välitämme.

Viime perjantaina Greta Thunbergin ja muiden ilmastokriisistä huolestuneiden nuorten koolle kutsuma globaali ilmastolakko sai yli neljä miljoonaa ihmistä kaduille eri puolilla maailmaa. Huomenna perjantaina 27.9. lakot jatkuvat ja rantautuvat myös Suomeen. Sinut, minut ja meidät kaikki tarvitaan mukaan.

Tule tekemään historiaa! Tehdään Suomesta maa, joka nollaa päästönsä.

Helsingin päätapahtuma järjestetään klo 10-14 Eduskuntatalon edessä ja mukaan odotetaan tuhansia nuoria ja aikuisia. Muut tapahtumat löydät alla olevista linkeistä tai tältä Fridays For Future Suomen koostamalta kartalta.

Nähdään huomenna!

Espoo
Turku
Tampere
Oulu
Jyväskylä
Rovaniemi
Salo
Joensuu
Kuopio
Lahti
Lappeenranta
Maarianhamina
Pori
Hämeenlinna
Pietarsaari
Pieksämäki
Kärsämäki (Kärsämäen kirjasto / kunnanvirasto klo 10-13)