Vaadi, että yritykset luopuvat likaisesta palmuöljystäUskomattoman kauniit sademetsät ovat vaarassa, sillä palmuöljyä tuottavat yhtiöt tuhoavat Indonesian metsiä. Palmuöljy on yleisimmin elintarvikkeissa käytetty kasviöljy ja sitä löytyy etenkin tuotteista joita valmistavat isot yritysjätit kuten Unilever, Mondelez ja Nestlé.

Viime vuosina yhä enemmän palmuöljyteollisuuden tuotteita on alettu käyttämään polttoaineisiin. Suomalainen Neste on ”bio”polttoainetuotannollaan yksi maailman suurimpia palmuöljyn käyttäjiä. Ihmiset ympäri maailman haluavat lopettaa sademetsien tuhon. Pysäytetään likainen palmuöljy! Tule mukaan.

Miksi palmuöljy on pahasta?

Joka päivä sademetsää tuhotaan palmuöljyplantaasien tieltä. Jos emme toimi, ilmastonmuutoksen hidastaminen vaikeutuu arvokkaiden alueiden tuhoutuessa. Ihmiset joutuvat kärsimään: esimerkiksi alkuperäiskansat menettävät elämisen mahdollisuudet ja kotinsa. Metsäpaloista aiheutuvat ilmansaasteet uhkaavat miljoonien terveyttä Kaakkois-Aasiassa. Ekosysteemit ja eläinlajit ovat vaarassa kadota, esimerkiksi orangit voivat kadota kokonaan.

Palmuöljyä tuottavat yhtiöt vievät maata paikallisilta yhteisöiltä ja tyhjentävät kodit. Palmuöljy-yhtiöt polttavat metsää plantaasien tieltä.

Allekirjoita ja kerro yritysjäteille, että niiden on lopetettava palmuöljyn hankinta metsän tuhoajilta.

Allekirjoita vetoomus

Uutisia

Blogit

27 vuotta toimintaa Amazonin puolesta

by Greenpeace Suomi

Amazonin alueen ongelmat: Soija- ja lihatuottajien metsätuhot. Laittomat hakkuut luonnonsuojelualueilla ja alkuperäiskansojen mailla. Valtavien patohankkeiden tuottamat vahingot. Alkuperäiskansojen oikeuksien polkeminen.