Vaadi, että yritykset luopuvat likaisesta palmuöljystäUskomattoman kauniit sademetsät ovat vaarassa, sillä palmuöljyä tuottavat yhtiöt tuhoavat Indonesian metsiä. Palmuöljy on yleisimmin elintarvikkeissa käytetty kasviöljy ja sitä löytyy etenkin tuotteista joita valmistavat isot yritysjätit kuten Unilever, Mondelez ja Nestlé.

Viime vuosina yhä enemmän palmuöljyteollisuuden tuotteita on alettu käyttämään polttoaineisiin. Suomalainen Neste on ”bio”polttoainetuotannollaan yksi maailman suurimpia palmuöljyn käyttäjiä. Ihmiset ympäri maailman haluavat lopettaa sademetsien tuhon. Pysäytetään likainen palmuöljy! Tule mukaan.

Miksi palmuöljy on pahasta?

Joka päivä sademetsää tuhotaan palmuöljyplantaasien tieltä. Jos emme toimi, ilmastonmuutoksen hidastaminen vaikeutuu arvokkaiden alueiden tuhoutuessa. Ihmiset joutuvat kärsimään: esimerkiksi alkuperäiskansat menettävät elämisen mahdollisuudet ja kotinsa. Metsäpaloista aiheutuvat ilmansaasteet uhkaavat miljoonien terveyttä Kaakkois-Aasiassa. Ekosysteemit ja eläinlajit ovat vaarassa kadota, esimerkiksi orangit voivat kadota kokonaan.

Palmuöljyä tuottavat yhtiöt vievät maata paikallisilta yhteisöiltä ja tyhjentävät kodit. Palmuöljy-yhtiöt polttavat metsää plantaasien tieltä.

Allekirjoita ja kerro yritysjäteille, että niiden on lopetettava palmuöljyn hankinta metsän tuhoajilta.

Äärimmäisen uhanalainen sumatrantiikeri myös vaarassa

Suuret paperiyhtiöt hakkaavat Indonesian metsiä maan tasalle. Tilanne on sydäntäsärkevä. Toukokuussa 2020 nälkään riutunut sumatrantiikeri löydettiin ansasta, joka sijaitsi yhden maailman suurimman paperiyhtiön Asia Pulp and Paper (APP) toiminta-alueella. Tänä vuonna ainakin kaksi äärimmäisen uhanalaisista Indonesian tiikeriä on löydetty samanlaisista ansoista.

Tiikerit eivät voi siirtyä pois tieltä, kun niiden elinolosuhteet tuhoutuvat. Ne joutuvat yhä useammin kontaktiin ihmisten kanssa. Ihmisasutuksen tunkeutuessa tiikereiden rajattuun elintilaan, ne joutuvat auttamatta julman metsästyksen kohteeksi.

Allekirjoita vetoomus