3073623 on jo mukana. Entä sinä?

SUOJELLAAN YHDESSÄ MERTEN IHMEELLISTÄ ELÄMÄÄ

Valtameret ovat elämälle elintärkeitä. Valtameriin imeytyy jopa 90 % ilmastojärjestelmän ylimääräisestä lämmöstä ja 20–30 % ilmakehän hiilestä. Meriin kuitenkin päätyy ihmisten toimesta miljoona tonnia hiilidioksidia joka ikinen tunti. Lisäksi teollinen kalastus uhkaa tyhjentää meret kaloista ja meremme kamppailevat muovitulvan keskellä.

Onneksi tähän on ratkaisu: perustetaan maailmanlaajuinen suojelualueiden verkosto. YK käy parhaillaan neuvotteluja merten suojelusta ja ne päättyvät 2020 aikana. Tutkijat ovat osoittaneet, että vähintään 30 % maailman meristä on suojeltava vuoteen 2030 mennessä, jotta maapallo säilyy elinkelpoisena. Siksi on aika toimia – allekirjoita vetoomus merten puolesta nyt.

Mertensuojelualueet ovat valaiden ja kilpikonnien turvapaikkoja, joissa merten elämä voi toipua. Elävä meri on tärkeä liittolainen ilmastonmuutosta vastaan, sillä se sitoo ja varastoi hiiltä. Meret tuottavat ja säätelevät sateita, säätä, juomavettä ja ruoansaantia, siksi on aika toimia ja suojella meriämme.

MERIEN SUOJELUN SANOMA LEVIÄÄ

Greenpeace matkaa tänä vuonna merten halki Arktikselta Antarktikselle, koska juuri nyt meillä on historiallinen mahdollisuus suojella maailman meret. Matkalla pohjoisnavalta etelänavalle keräämme tutkimustietoa ja teemme mertensuojelutyötä tunnetuksi, jotta YK:n neuvottelema, uusi ja tärkeä sopimus todella tekee maailman merten suojelusta mahdollista. Alle 1 % maailman meristä on tällä hetkellä tehokkaan suojelun piirissä.

ALLEKIRJOITA VETOOMUS JO TÄNÄÄN

Allekirjoita kansainvälinen merivetoomus nyt ja vaadi, että myös Suomen hallitus ponnistelee vahvan mertensuojelusopimuksen puolesta merten ihmeellisen elämän suojelemiseksi ja kilpikonnien pelastamiseksi. Pidetään yhdessä huolta, että merten elämä saa ansaitsemansa suojelun.

ALLEKIRJOITA VETOOMUS

Uutisia