Auta saavuttamaan 4000000 allekirjoitusta.

Merten elämä ei voi odottaa suojelua enää pidempään – tehokalastus uhkaa ainutlaatuisia lajeja ja tuhoaa elintärkeitä ekosysteemejä, öljynporaus saastuttaa meremme ja syvänmeren poraus hävittää ennen tutkimattomia alueita. Allekirjoita jo tänään. Kaikki allekirjoitukset sekä Suomesta, että kansainvälisesti tullaan luovuttamaan ulkoministereille YK:n kokouksessa, jossa päätetään mertensuojelusopimuksesta.

Allekirjoittaneita juuri nyt! Tavoite

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

KYLLÄ MERTENSUOJELU- SOPIMUKSELLE!

Muovijätteestä liikakalastukseen – meret ovat vaarassa. Vähintään 30 % on suojeltava vuoteen 2030 mennessä, jotta merten elämä voi elpyä. YK:n neuvottelut suojelusta ovat loppusuoralla. Vaadi Suomelta vahvaa toimintaa – allekirjoita vetoomus.

Allekirjoittamalla suojelet merten ihmeellistä elämää. Liityt samalla sähköpostilistallemme tulevia päivityksiä varten ja hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Valaat, pingviinit ja muut merten ihmeelliset eliöt kiittävät avustasi!

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Tee lahjoitus merten suojelemiseksi

Lahjoituksesi avulla teemme tieteellistä tutkimustyötä, paljastamme merten tuhoajia ja painostamme päättäjiä mertensuojelusopimuksen aikaansaamiseksi.

TUTKIMUSMATKA INTIAN VALTAMERELLÄ

Kamppailu mertensuojelusopimuksen puolesta jatkuu. Maaliskuussa 2021 laivamme Arctic Sunrise aloitti matkan Intian valtamerellä. Se oli jatkoa vuoden 2020 matkalle Arktiselta Antarktikselle. Matkasimme Intian valtamerellä, missä tutkimme yhtä maailman suurimmista ekosysteemeistä ja teimme yhteistyötä paikallisyhteisöjen kanssa merten suojelemiseksi. Tieteellisen tutkimuksen avulla opimme lisää Intian valtamerten ihmeellisestä elämästä ja paljastimme myös merten hädän.

MERTEN ELÄMÄ ON SUOJELTAVA NYT

Merten elämä ei voi odottaa suojelua enää pidempään – tehokalastus uhkaa ainutlaatuisia lajeja ja tuhoaa elintärkeitä ekosysteemejä, öljynporaus saastuttaa meremme ja syvänmeren poraus hävittää ennen tutkimattomia alueita. On selvää, että poliitikkojen on vastattava tähän haasteeseen ja YK:n maiden on päästävä yhteisymmärrykseen mertensuojelusta NYT.

VAIN 2 % MAAILMAN MERISTÄ ON SUOJELTU

Vähintään 30 % valtameristä on suojeltava ennen vuotta 2030, jotta merten elämä voi elpyä. Nyt vain 2 % on suojeltu. YK:n neuvottelut valtamerten suojelusta ovat loppusuoralla. Pandemia on lykännyt elintärkeitä neuvotteluja, mutta merten tuho ei ole jäänyt tauolle. Meillä on ainutlaatuinen tilaisuus osoittaa, miten merten suojelu on yhteydessä ilmastokriisin ratkaisemiseen ja eläinten sukupuuttoaallon pysäyttämiseen. 

Yli 3,5 miljoonaa ihmistä on jo antanut äänensä merille – oletko mukana? Auta suojelemaan meriä ja allekirjoita kansainvälinen vetoomus. Vetoomuksen nimet tullaan luovuttamaan Suomen ulkoministerille ja muille päättäjille.

ALLEKIRJOITA VETOOMUS JO TÄNÄÄN

Allekirjoita kansainvälinen merivetoomus nyt ja vaadi, että myös Suomen hallitus ponnistelee vahvan mertensuojelusopimuksen puolesta merten ihmeellisen elämän suojelemiseksi. Pidetään yhdessä huolta, että merten elämä saa ansaitsemansa suojelun.