Enemmän elävää metsää

Nyt on tehtävä valinta. Ei katsota vierestä, kun vanhojen metsien hävittäminen ajaa metsäluontomme ahtaalle  ja hiilivarastojemme kiihtyvä hakkaaminen nollaa muut ilmastotekomme. Meidän on yhdessä suojeltava metsiämme. Tee valintasi ja tule mukaan.
Allekirjoittaneita juuri nyt! Tavoite

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Valitse metsät

Enemmän suojelua. Enemmän vaihtoehtoja hakkuille. Enemmän elävää metsää. Tule mukaan!

Allekirjoittamalla hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Lähetämme sinulle sähköpostilla uutisia metsistä ja eri mahdollisuuksista toimia metsien suojelemiseksi.

Meitä metsien ystäviä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Puheet vastuullisuudesta on muutettava teoiksi. Näytä muille, että valitsit metsät hävityksen sijaan ja jaa vetoomus ystävillesi sosiaalisessa mediassa, jotta mahdollisimman moni ryhtyy puolustamaan Suomen metsiä.

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Lahjoita

Metsiämme on suojeltava enemmän

Suomen metsät häviävät ja yksipuolistuvat huolestuttavaa vauhtia. Metsiemme lajeista yli 800 on jo uhanalaisia ja kaksi kolmasosaa metsiemme luontotyypeistä on luokiteltu uhanalaisiksi. Myös maamme linnut kärsivät tehometsätaloudesta. Esimerkiksi ennen yleiset lintulajimme, hömö- ja töyhtötiainen, ovat vähentyneet 2000-luvulla niin rajusti, että ne on äskettäin luokiteltu uhanalaisiksi. Vanhojen metsien väheneminen on niille kohtalokasta. Luontomme elonkirjo säilytetään vain suojelemalla riittävästi metsiä ja tasaisesti ympäri Suomen.

Kaikki metsäkyselyn tulokset (2022)

Ilmastonmuutoksen kannalta asia on yksinkertainen: mitä vähemmän metsiä hakataan, sen parempi ilmastolle. Mutta ilmastokriisin keskellä metsäkansan suunta on toinen: metsiä hakataan jo nyt enemmän kuin koskaan ennen ja uusia sellutehtaita suunnitellaan. Hyvässä kasvuiässä olevat puut päätyvät sellukattilaan ja vuosikymmenten aikana niihin kertynyt hiilidioksidi vapautuu nopeasti ilmakehään. Esimerkiksi Äänekosken sellutehdas nielee hiilivarastoa vuosittain määrän, joka vastaa puolia koko liikenteen päästöistä.

Metsissä ei ole kysymys vain puista. Tehometsätaloudelta rauhoitettuja metsiä ja maisemia tarvitsevat myös ihmiset ja elinkeinot – virkistys, retkeily, matkailu, poronhoito, sienestys ja marjastus. Jokainen luonnontilainen metsä on oma elämää sykkivä maailmansa. Meidän on mahdollista säilyttää nämä tuleville sukupolville, mutta meidän on toimittava nyt! Enemmän suojelua, enemmän elämää.