Skjermdump fra Equinors reklamefilm i anledning 50-årsmarkeringen deres.
I den nye reklamefilmen sin takker Equinor “de som aldri slutter å utfordre oss” med referanse til miljøforkjempere. Skjermdump: Equinor.

I anledning Equinors 50-årsmarkering, teppelegger oljegiganten hele landet med reklamer som takker blant annet naturen og miljøorganisasjoner. Greenpeace synes reklamen er usmakelig og frekk grønnvasking.

Reklamefilmen starter med lyden av en klokke som tikker og Equinor som takker havet og vinden for å ha vært en del av “oljeeventyret”. Det er ironisk at oljegiganten takker natur som i dag sliter på grunn av klimaendringer som er skapt av forbrenningen av fossile brensler som olje.

Istedenfor å lage tåredryppende feelgoodfilmer som takker naturen, burde Equinor konsentrere seg om å bli et fornybarselskap som faktisk tar vare på naturen. Forsvinnende 0,15 prosent av Equinors energiproduksjon er fornybar, altså er 99,85 prosent fossilt.

LES OGSÅ: «Norsk olje er miljøvennlig» og ni andre oljemyter

Equinor takker miljøforkjempere i reklamen

Senere i filmen takker Equinor “de som aldri slutter å utfordre oss” med referanse til miljøforkjempere.

Det virker som om Equinor har misforstått noe grunnleggende. Det er ikke selve miljøkampen som utgjør forskjellen for verdens klima framover. Det er handlingene til gigantiske oljeselskaper som Equinor. Som selskap har de uttalt at de ikke tror på 1,5-gradersmålet. Hadde Equinor hatt et ønske om å innfri klimamålene, hadde de droppet all ny oljeleting.

Skal vi lykkes med klimamålet må oljegiganter som Equinor lytte til FNs klimapanel og Det internasjonale energibyrået, som sier at det ikke er plass til nye olje- og gassfelt.

LES OGSÅ: Derfor kræsjet jeg oljefesten til Equinor

Greenpeace mener Equinors reklamefilm er usmakelig og frekk

Blant annet har Equinor brukt bilder av unge skolestreikere som demonstrerer. Vi mener det er direkte frekt å bruke bilder av barn og unge som kjemper desperat for framtiden sin, samtidig som Equinor planlegger å ødelegge nettopp denne framtiden.

I stedet for å gå fornybart ser vi at Equinor nå planlegger å bygge ut Wisting, verdens nordligste oljefelt, som vil komme i produksjon langt inn i framtiden og kan føre til klimautslipp fire ganger så store som Norges utslipp. Det er helt tydelig at Equinor ikke har noen planer om å nå klimamålene, de planlegger for det motsatte.

Equinor sørger for at verdens klokke tikker mot klimakatastrofe. Og denne svulstige reklamefilmen prøver å overbevise deg om at det er en god ting.

LES OGSÅ: 11 ting Equinor ikke vil du skal vite om grønnvasking

Fossil ad ban

Bli med og si ja til et forbud mot fossilreklame. Ved å signere denne underskriftskampanjen kan vi sammen stoppe reklame for flere farlige fossile produkter.

Vær med