Selv om mange av oss må holde oss hjemme, kan vi likevel gjøre en forskjell med digital aktivisme.

Koronaviruset (covid-19) har snudd hverdagen vår på hodet. Hvordan kan du fortsette å jobbe for klima og miljø nå? Vi gir deg konkrete tips til hva du kan gjøre som digital aktivist fra sofaen.

Situasjonen med koronaviruset påvirker alle mennesker og samfunnsinstitusjoner, også alle oss som jobber for miljø og klima. For eksempel har Greta Thunberg flyttet skolestreiken sin fra gatene til internett. Hun ber om at vi deler bilder av oss selv i sosiale medier med protestplakater og hashtaggen #ClimateStrikeOnline.

Det støtter vi! Når vi ikke kan eller bør oppsøke offentlige steder med mange mennesker, kan vi finne andre måter å jobbe for klimaet på.

Og heldigvis finnes det gode alternativer til å gå ut i gatene og demonstrere eller aksjonere. Digital aktivisme skaper forandring, spesielt når vi er mange som gjør det sammen. Vi i Greenpeace fortsetter å presse politikere og selskaper hjemmefra, og sammen med deg er vi sterkere!

Digital aktivisme: fire tips

Her er fire konkrete tips til hva du kan gjøre for miljøet hjemmefra:

  1. Bli med og oppfordre familie og venner til klimastreik på nettet. Du kan for eksempel støtte og delta i Gretas #ClimateStrikeOnline
  2. Har du mer tid til å tenke og reflektere? Vær med i samfunnsdebatten ved å dele meninger om klima og miljø i sosiale medier, eller skriv leserinnlegg i lokalavisa for å påvirke politikere og næringsliv i en grønn retning.
  3. Engasjer deg i en eller flere av kampanjene våre. Du kan for eksempel skrive under for et oljefritt Arktis, for å verne de verdifulle havene våre, eller stå sammen med oss mot avskogingen av regnskogen i Amazonas. Hvilken miljøsak brenner du ekstra for? Finn din hjertesak og skriv under!
  4. Bli støttemedlem. Når mange nok mennesker kjemper for samme sak, kan vi skape de store endringene. Greenpeace er en helt uavhengig miljøorganisasjon. Derfor er din støtte avgjørende.

Følg Greenpeace for flere grønne tips

På vår Instagram og Facebook deler vi forslag til hjemmeaktiviteter og grønn underholdning for hele familien som er bra for miljøet. Følg med der og del dine egne tips ved å bruke hashtaggen #dagensgrønne og tagge oss i @greenpeacenorge.

Sammen endrer vi verden, også hjemmefra.

Flyfoto av en øy formet som et hjerte
Støtt arbeidet vårt for klima og miljø

Sammen utgjør vi en forskjell for den sårbare planeten vår.

Vær med