Nå har vi en unik mulighet til å beskytte havene våre

Fra klimaendringer til overfiske – havene våre står overfor større trusler enn noensinne. Snart skal FN-landene møtes for å forhandle om en global havavtale, en slags Parisavtale for havene våre. Vi ber dem om å innføre en sterk avtale som gjør det mulig å verne minst 30 prosent av havet innen 2030.
Har skrevet under Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Ja til en global havavtale som beskytter havene!

Hjelp oss å nå 5 millioner underskrifter

Jeg ønsker å fortsette å gjøre en innsats for planeten vår og motta informasjon fra Greenpeace om hvordan jeg kan bli med og beskytte klima og miljø. Les personvernreglene våre her.

Tusen takk for at du engasjerer deg! Din stemme utgjør en forskjell.

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

STEG 3/3: Bli giver

Vi tar ikke imot støtte fra myndigheter eller selskaper, kun fra engasjerte enkeltmennesker som deg. Med din faste støtte kan vi vinne flere seire for planeten vår.

HAVET ER TRUET

Havet er hjem for millioner av dyrearter, gir mat til over en milliard mennesker, produserer halvparten av alt oksygenet vårt – og hjelper oss med å bremse klimaendringene.

Men verdenshavene våre er i ferd med å bli ugjenkjennelige. De tømmes for liv og fylles med plast, og trues av oljeplattformer og gruvedrift. Til tross for dette er bare to prosent av verdens hav beskyttet mot menneskers destruktive aktiviteter.

VIKTIG GLOBAL AVTALE I 2022

En sterk avtale vil gjøre det mulig å opprette et nettverk av marine verneområder i internasjonalt farvann, og dermed gjøre det mulig å verne minst 30 prosent av havene våre innen 2030. Det er dette forskerne anbefaler om vi skal unngå de verste konsekvensene av klimaendringene og samtidig gi livet i havet sjansen til å hente seg inn fra de mange truslene det utsettes for.

Nå har vi en unik sjanse til å hjelpe havene våre. For i FN pågår viktige forhandlinger om en global havavtale, en «Parisavtale» for havene våre. Snart møtes FN-landene for å forhandle om avtalen.

BLI MED

Systemendring skjer kun hvis vi jobber sammen i fellesskap. Nå er vi nærmere 5 millioner mennesker som ber verdens regjeringer om å ta riktig avgjørelse og stille seg bak en sterk avtale. Hver stemme teller, stå sammen med oss og skriv under nå!

SKRIV UNDER

LES MER OM HAVENE VÅRE OG HVORFOR DE MÅ BESKYTTES:

«Rapporten «High stakes. The environmental and social impacts of destructive fishing on the high seas ofthe Indian Ocean» som dokumenterer destruktivt fiske og den utbredte bruken av destruktive fangstmetoder i Indiahavet.

Rapporten «30 x 30», som beskriver hvorfor minst 30 prosent av verdenshavene må beskyttes innen 2030.

Rapporten: «Turtles under threat: Why the world’s ultimate ocean wanderers needs protection»

Hvorfor ber vi om telefonnummeret ditt?

Vi ber om telefonnummeret ditt fordi vi ønsker å skape en dialog om innsatsen vi sammen kan gjøre for å løse truslene som planeten vår står overfor. I samtalen med deg ber vi om støtte i form av økonomisk bidrag slik at vi kan skape enda mer grønn fremgang for planeten vår.

Vi mottar av prinsipp ikke støtte fra myndigheter, næringsliv eller politiske partier – derfor er vi avhengig av støtte fra enkeltpersoner som deg. Selv om ikke alle kan eller vil støtte, opplever vi at folk flest reagerer positivt på en personlig samtale og muligheten til å bidra til en sunnere planet og bli en del av Greenpeace – som fast bidragsyter eller frivillig. Vi får muligheten til å snakke om arbeidet vårt, og du har muligheten til å stille spørsmål om organisasjonen vår, hvordan vi jobber og hva pengene dine går til. Det skaper trygghet for både deg og oss.

Du kan kontakte oss når som helst hvis du ikke ønsker at vi ringer deg, på: [email protected], og vi vil sørge for at nummeret ditt blir fjernet.

Nytter underskriftskampanjer?

Det korte svaret er ja!
I Greenpeace jobber vi ut fra prinsippet om at vi er sterkere sammen. Når vi organiserer oss og står sammen, kan vi rope høyere og lettere skape endring.

Vi vet at det fungerer. Et eksempel på det har vi fra 2015, da 50 000 mennesker skrev under for et kullfritt oljefond. Sammen vant vi fram.

Men kampanjene våre vinnes sjelden over natten. Det kan ta lang tid. Vi driver solid forskning og vurderer nøye hvordan vi skal presentere argumentene våre. Vi møter ofte mektige aktører med enorme budsjetter. Derfor er det utrolig viktig å samle så mange stemmer og underskrifter som mulig. På den måten blir det umulig for selskaper og politikere å ignorere oss.

Når du skriver under på en av kampanjene våre og deler videre med venner, familie og bekjente, skaper du ringer i vannet. Og jo flere som gjør det samme, desto større sjanse har vi til å vinne nye viktige klimaseire.

Hva mer kan jeg gjøre for klima og miljø?

1. Hold deg oppdatert og engasjer nettverket ditt.
Følg oss på sosiale medier for å få de siste nyhetene om vårt lokale og globale miljøarbeid. Du kan engasjere deg ved å dele eller kommentere innlegg, og dermed gjøre flere oppmerksomme på og interessert i klima og miljø.

YouTube:Greenpeace Norge
Facebook:@greenpeacenorge
Instagram:@greenpeacenorge
Twitter:@greenpeacenorge

2. Si ja til en grønn hverdag.
Ta miljøvennlige valg og inspirer andre til å gjøre det samme. Hold utkikk etter tips og triks i e-postene, innleggene og artiklene våre og prat om klima og miljø med venner og familie.

3. Bli frivillig.
Våre frivillige er en gjeng inspirerende mennesker som har gjort mange fantastiske ting opp gjennom årene. Som frivillig i Greenpeace kan du bli med på alt fra informasjonsutdeling på gaten og på festivaler til forskning og logistikk, eller du kan delta i demonstrasjoner og ikke-voldelige aksjoner. Les mer om frivillighet i Greenpeace her

4. Støtt arbeidet vårt.
Som månedlig giver spiller du en viktig rolle i å bekjempe vår tids største utfordring – klimakrisa. Med din støtte kan vi legge det nødvendige presset på myndigheter og selskaper rundt om i verden for å redusere CO2-utslipp, for å få til et skifte fra fossil til fornybar energi og for å beskytte hav og skog.
Administrasjonskostnadene er lavere for faste bidrag, så en større prosentandel går direkte til det du bryr deg om. Det er også mer praktisk for deg: Det tar to minutter å komme i gang, og deretter hjelper du automatisk planeten vår hver dag, året rundt. Og du kan når som helst endre beløpet ditt eller avslutte.
Når mange nok mennesker kjemper for samme sak kan vi skape de store endringene.

Støtten som du og andre gir, skaper langsiktig økonomisk sikkerhet og stabilitet i arbeidet vårt. Det er faktisk hele grunnlaget for at vi kan fortsette å jobbe for en sunnere og mer bærekraftig planet. Greenpeace mottar ikke støtte fra selskaper eller stater. Dette gjør at vi kan være helt uavhengige og alltid handle ut fra planetens beste. Derfor er støtten fra mennesker som deg uunnværlig.