-
Greenpeace och Skogsupproret kommer till Jokkmokk – lär ut civil olydnad för att skydda skogen
Greenpeace och Skogsupproret anordnar en träningshelg i Jokkmokk där deltagare får träna på att använda civil olydnad för att skydda skogen.
-
Greenpeaceaktion under EU-skogsmöte: “Regeringen försöker grönmåla svenskt skogsbruk”
För att skogsdirektörerna inte ska falla för en felaktig bild av hur svenskt skogsbruk ser ut, konfronterar flera aktivister från Greenpeace idag direktörerna under en busstur till ett skogsparti utanför Skellefteå.
-
Miljöorganisationer och samiska organisationer protesterar mot svenskt skogsbruk under EU-skogsmöte i Skellefteå
Den 15-17 maj kommer EU:s skogsdirektörer träffas i Skellefteå. Där väntas svensk skogspolitik grönmålas av både regeringen och skogsindustrin.
-
Analys av kollektivtrafiken i Europa: Sverige på 17:e plats
I en ny analys har Greenpeace kontor i Central- och Östeuropa rankat kollektivtrafiken efter pris och enkelhet i 30 europeiska länder och deras huvudstäder. Analysen visar att det är dyrt…
-
Rapport: Höga halter av kemiska bekämpningsmedel i limefrukter
En ny rapport från Greenpeace visar att limefrukter är fulla av kemiska bekämpningsmedel.
-
Greenpeace kommentarer till Klimatpolitiska rådets rapport
Det svenska klimatarbetet går bakåt. Istället för att leverera en kraftfull politik som leder till minskade utsläpp stimuleras det fortsatta fossilberoendet.
-
Budskapet från IPCC – vi kan och måste halvera de globala utsläppen till 2030
Den första omfattande IPCC-rapporten på nio år målar upp en tuff men inte hopplös verklighet.
-
Greenpeace och Skogsupproret på turné – delta du med och skydda den sista skogen!
I förra veckan gick Skogsstyrelsens mest erfarna ekolog ut i Sveriges största morgontidning med budskapet att “Kalhyggesbruket har orsakat den största miljöförstöringen i Sverige någonsin”. Trots de återkommande larmen från…
-
Historiskt havsavtal överenskommet i FN
Ett historiskt havsavtal har äntligen kommit på plats i FN efter nästan två decennier av förhandlingar. Avtalet håller liv i målet om att skydda 30 % av världens hav till 2030, och ger en verklig möjlighet att skapa helt skyddade områden på internationellt vatten.