Foto: Sebastian Borg

Med medlemmar från bland annat The Ark och The Cardigans har supergruppen Green Soul gjort en skiva med musik om klimatet för barn och unga. Intäkterna från skivan går till Greenpeace, som även gjort musikvideo till bandets första singel. Redan nu går det att förhandslyssna på Malmöbandets debutalbum, som släpps fredag den 23 april, via Greenpeace hemsida. 

– Jag har haft ett starkt engagemang i miljöfrågor i hela livet. Själva idén med skivan är att den vänder sig till barn i mellanstadiet. Alla vuxna vet ju om att miljöproblemen finns, men det händer väldigt lite. Jag tror att många sitter fast i de strukturer som finns. Barn har däremot lättare att vara radikala och kan ta till sig budskapet på ett annat sätt, säger musikern Pär Moberg, som är initiativtagare till projektet.

Syftet med samarbetet är stärka barn och ungas engagemang i miljö- och klimatfrågor, med hjälp av musik som inspirerar, berör och visar konkreta lösningar på vad vi kan göra för att tillsammans rädda planeten.

Videon till den första singeln, Ni ser en omöjlighet – vi ser en möjlighet, släpps tisdag den 6 april, som även är den dag då Sverige beräknas ha använt vår del av jordens resurser för detta år – Sveriges overshoot day. Singeln är en soul-ballad som handlar om att det kan kännas tungt att vara barn idag när man ser alla de miljöhot som vi står inför. Men att barnen är morgondagens makthavare, som kan att se till att lyckas där dagens makthavare misslyckas. 

“Green Soul vill skapa medvetenhet och engagemang för klimatet och miljön hos unga, och uppmärksamma vad vi tillsammans kan göra för att rädda planeten. Vi behöver alla röster som finns för att skapa förändring, och vi på Greenpeace är glada att Green Soul tagit det här fina initiativet med sin musik”, säger Jenny Wass, ansvarig för Greenpeace kreativa samarbeten.

Bandet har valt att skänka samtliga streamingintäkter från musiken till Greenpeace arbete. Hela albumet släpps fredag den 23:e april. Men redan nu går det att förhandslyssna på hela skivan endast via Greenpeace. Den som swishar en gåva till Greenpeace får även en länk till musikvideon, genom att gå in här: https://act.gp/3fTiwZk

Här kan du förhandslyssna på Green Souls debutalbum: https://act.gp/3mnvHmy

För mer information: 

Jenny Wass, 070 250 68 23, [email protected]

Pär Moberg, 070 243 62 14, [email protected] 

Fakta: Green Soul

Bandet Green Soul kommer från Malmö och består av musikerna:

Magnus Svenningsson – bas

Jens Andersson, sång och slagverk

Alexandra Hamnede, sång

Rasmus Svensson – trummor

Dolores ”Dolly” Humovic – sång

Mikael Gökinan – gitarr

Alice Samoilova – sång

Pär Moberg – barytonsax

Björn Edqvist – trumpet

Torbjörn Righard – tenorsax

Med på skivan medverkar även elever från Djupadalsskolan i Malmö.