Requiem voor een witte wereld

Greenpeace/Tim Dirven

"Er zijn geen seizoenen meer. Ik kom helemaal uit het Hoge Noorden afgezakt om je dat te melden. Het zee-ijs van de Noordpool smelt aan een waanzinnig tempo."

Help het klimaat Kies voor een zuinige wagen

Aan het woord is Paula, onze nepijsbeer die in januari naar het Autosalon in Brussel kwam om er de belangen van de Noordpool te verdedigen. Paula zet haar verhaal verder: "Hoe geraak ik nog aan eten? Moet ik voortaan in jullie vuilnisbakken rommelen? Schandalig. Bovendien blijk ik te wonen bovenop een olievoorraad. Nu het ijs smelt, staan de oliemaatschappijen al in rij. Als jullie mensen jullie gewoontes zouden aanpassen, zouden wij onze dierlijke waardigheid kunnen behouden."

Les ours polaires sont victimes de la fonte des glaces en Arctique.

De link lijkt vergezocht, maar dat is het niet. De ijsberen hebben op twee manieren te lijden onder onze olieverslaving. De opwarming van de aarde doet hun habitat wegsmelten
en in de afgelopen jaren zijn oliebedrijven begonnen aan een rush op het noordpoolgebied. Hier ligt naar schatting 13% van alle onconventionele olievoorraden in de wereld opgeslagen. Naar olie boren in extreme weersomstandigheden en op grote diepte, vergroot de kans op een olieramp die dan ook nog veel moeilijker in te dijken valt.

In 2011 voerde Greenpeace actie tegen Cairn Energy, een van de oliemaatschappijen die in de Noordpool willen boren. Actievoerders slaagden er even in het boorplatform voor de kust van Groenland te bezetten. Naar aanleiding van het Autosalon hebben we Paula gestuurd om opnieuw te waarschuwen voor een aangekondigde ramp. Ze heeft zich in de eerste plaats tot het Duitse automerk Volkswagen gericht. Een logische keuze, zo blijkt.

VW is machtige lobbyist

Achter de rush op de Noordpool zit onze vraag naar olie. Met Volkswagen neemt Greenpeace de grootste autoconstructeur van Europa (en de tweede grootste van de wereld) in het vizier. In zijn reclamecampagnes wil VW ons er van overtuigen dat het ecologisch bewust is. Wie heeft er nog nooit van Blue Motion gehoord? Toch wordt deze interessante technologie waarmee de Duitse autobouwer graag uitpakt, slechts in een tiende van zijn vloot ingebouwd. De nieuwe kever is een perfect voorbeeld van VW’s ‘ecologisch bewustzijn’. Sommige versies van de Beetle 2012 verbruiken meer brandstof dan het originele model uit 1938. De prestaties van de Beetle die Volkswagen op het Brusselse Autosalon in de kijker zette, spreken voor zich: 119-179g CO2/km...

Sommige versies van de Beetle 2012 verbruiken meer brandstof dan het originele model uit 1938

Zelfs een ijsbeer laat zich niet zo gemakkelijk bedotten. En er is meer aan de hand. VW leidt de campagne van de Europese auto-industrie tegen strengere efficiëntienormen voor alle voertuigen in de EU. Die wetgeving is bedoeld om de prestaties van de hele automarkt  groener te maken. Voor het klimaat zijn een gemiddelde uitstoot van 80g CO2/km tegen 2020 en 60g CO2/km tegen 2025 nodig. De Beetle 2012 is dus heel ver verwijderd van deze normen.

Het smelten van het ijs op de Noordpool heeft niet alleen gevolgen voor het leven daar. Een groep experts van het VN-klimaatpanel schatte in 2007 dat ook miljoenen mensen een zware tol zullen betalen voor onze weinig duurzame mobiliteit. Bij dit alles mogen we niet vergeten dat de transportsector de enige is die zijn CO2-uitstoot zag toenemen in de afgelopen jaren. Volkswagen kan dus wel degelijk een verschil maken.

Schone wagens? Enkele veelzeggende cijfers!

Om het klimaat te beschermen, moeten...

  • de gemiddelde emissies van nieuwe wagens 80g CO2/km bereiken tegen 2020 en 60g CO2/km tegen 2025.
  • de Beetle 2012 stoot 119-179g CO2/km uit...