#TheKingIsNaked

Lähetä luksusmerkeille luopua myrkyistä!


-0 allekirjoitusta-

Ei ole väliä kuinka kallis tai minkä merkkinen vaate on, sillä brändit kuten Louis Vuitton, Versace, Christian Dior ja Dolce & Gabbana piilottelevat epämuodikasta totuutta.

Vaadi Louis Vuittonia, Versacea, Christian Dioria ja Dolce & Gabbanaa luomaan myrkytöntä muotia.

On aika saada tälle myrkylliselle painajaiselle onnellinen loppu. Vaadi myrkytöntä muotia nyt.

Vaadi Louis Vuittonia, Versacea, Christian Dioria ja Dolce & Gabbanaa näyttämään mistä heidät on tehty.

Nämä vaatteet eivät sovi keisarille, eivätkä yhdellekään lapselle. Vaadi myrkytöntä tulevaisuutta.

Vaadi Louis Vuittonia, Versacea, Christian Dioria ja Dolce & Gabbanaa puhdistautumaan nyt


Luksusmerkit kuten Louis Vuitton, Versace, Christian Dior ja Dolce & Gabbana
myyvät jopa lastenvaatteita, joissa on vaarallisia kemikaaleja.
Nämä kemikaalit vaikuttavat meihin jokaiseen.

Lähetä luksusmerkeille luopua myrkyistä!


Made-in missä?

Kauniita vaatteita
Myrkyllisiä valheita

Lue lisää

Myrkyllinen painajainen

Saasteita
Pariisista Tokioon

Lue lisää

Sopimattomia lapsille

Kaikki lapset ansaitsevat
myrkyttömän tulevaisuuden

Lue lisää
Keisari tarvitsee uudet vaatteet >>

Made-in missä?

Myrkyllinen valhe näiden kauniiden vaatteiden takana.

Saatat yllättyä, että vaikka luksusmuoti on kallista, kemikaalit eivät sitä ole. Greenpeace on paljastanut ettei sillä ole mitään väliä kuinka paljon maksat muodista - nämä vaatteet kätkevät sisäänsä likaisen salaisuuden.

Greenpeace Internationalin tekemän uuden tutkimuksen mukaan monet näistä tuotteista eivät ole sitä miltä vaikuttavat. Vaikka mainokset esittävät vaatteet kalliina ja ylellisinä, niistä löydetyt kemikaalimäärät eivät juuri eronneet massamuotia valmistavien merkkien tuotteista.

Joidenkin vaarallisten kemikaalien pitoisuudet (esim. nonyylifenolietoksylaatti eli NPE) saattavat 'Made in Italy' -tekstillä varustettujen tuotteiden kohdalla herättää kysymyksiä, onko tuotetta oikeasti valmistettu Euroopassa. Lue raportti.

Merkit kuten Louis Vuitton, Versace, Christian Dior ja Dolce & Gabbana paketoivat vaatteensa kauniin saduin, mutta todellisuudessa ne syöttävät asiakkailleen muodikasta valhetta.


Myrkyllinen painajainen Ei sovi lapsille

Myrkyllinen painajainen

Myrkyllistä saastevettä Pariisista Tokioon.

Myrkyllisten kemikaalien laskeminen vesistöihin ei ole satua eikä tapahdu kaukaisessa valtakunnassa. Se koskettaa meitä kaikkia.

Tekstiilintuotanto on yksi suurimmista vesistöjen saastuttajista globaalissa etelässä, missä vaarallisten kemikaalien käyttöä ei säädellä. Ne samat kemikaalit joita vuotaa jokiin vaatetehtaista esimerkiksi Kiinassa, päätyvät luontoon myös kaikkialla maailmassa myytävistä vaatteista. Monet näistä kemikaaleista hajoavat hormoneja häiritseviksi aineksi ja aihuttavat terveysriskejä lapsille ja aikuisille - kaikkialla.

Hintalapun suuruudella ei ole merkitystä: Luksusmerkit ovat osa tätä myrkyllistä painajaista. Nämä merkit luovat uusia trendejä, joten niiden olisi aika käyttää samaa luovuutta myrkyttömän muodin tuottamiseen.


Made-in missä? Ei sovi lapsille

Ei sovi lapsille

Ei sovi keisarille, ei sovi lapsille

Kaikki lapset ovat prinssejä ja prinsessoja niiden silmissä, jotka välittävät heistä eniten. Sekä lapset että aikuiset ansaitsevat kemikaalittomia vaatteita, jotka eivät aiheuta heille tai ympäristölle vaaraa.

Nämä brändit leikkivät lastemme tulevaisuudella. Vaateteollisuuden käyttämät kemikaalit päätyvät jokiin, järviin ja meriin kaikkialla maailmassa. Tämä painajainen koskettaa meitä kaikkia, mutta yhdessä voimme tehdä asioille jotain.

Aikuisina ja vanhempina voimme olla sankareita ja puhua lastemme puolesta. Voimme vaatia merkkejä luopumaan muodikkaasta valheestaan ja luomaan myrkyttömiä vaatteita.

Myrkyttömän tulevaisuuden luominen ei ole vain kiireellistä, se on myös mahdollista


Made-in missä? Myrkyllinen painajainen

Raportti

Pieni tarina muodikkaasta valheesta

Greenpeace Internationalin viimeisin tutkimus paljastaa kahdeksan luksusmerkin lastenvaatteista ja -kengistä löytyneen myrkyllisen salaisuuden. Testasimme 27 tuotetta, joista 16 löytyi yhtä tai useampaa vaarallista kemikaalia: nonyylifenolietoksylaatteja (NPE), ftalaatteja, per- tai polyfluorattuja kemikaaleja (PFC), ja antimoneja.

Nämä kemikaalit päätyvät ympäristöön ja vesistöihin suoraan tehtaista suurissa tuotantokeskittymissä, kuten Kiinassa, mutta myös itse vaatteista joita ostetaan ympäri maailman. Jotkut kemikaaleista hajoavat vesistöihin päätyessään hormoneja häiritseviksi aineiksi, ja kertyvät luontoon aiheuttaen terveysriskejä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Tässä myrkkyskandaalissa mukana olevat luksusmerkit sekä huijaavat asiakkaitaan, että leikkivät meidän ja maapallon tulevaisuudella.


Lataa raportti

Kirjekyyhky lennossa...

Kiitos!

Olet nyt yksi 0 ihmisestä vaatimassa
muotia joka ei tuhoa maapalloa. Kerro kavereillesikin myrkyllisistä vaatteista.

Jaa vetoomus

Mitä muuta?
Tue myrkyttömyyskampanjaa.
Nyt.

Dear CEO,

Greenpeace’s latest investigation has shown that your company is hiding the truth from its customers by claiming to sell top quality, exclusive designs -- when in reality they are tainted with toxic lies.

Having seen your major competitors Burberry and Valentino commit to Detox, people are beginning to publicly question how many more toxic scandals your brand needs to be connected with before it cleans up its act.

Why is your brand so unfashionably late in joining the shift toward toxic-free fashion?

I urge you publicly commit to Detox and to work together with your suppliers around the world to eliminate all hazardous chemicals from your production processes and products.

After all, beautiful fashion needn’t cost the earth.


Hyvä toimitusjohtaja,

Greenpeacen viimeisin tutkimus on osoittanut, että Teidän yrityksenne piilottelee totuuttaa väittämällä tuotteidenne olevan huippulaatuista ja ylellistä designiä, vaikka todellisuudessa ne ovat täynnä myrkyllisiä kemikaaleja.

Yhdet suurimmista kilpailijoistanne, Burberry ja Valentino ovat jo sitoutuneet Detox-periaatteisiin. Onkin ihmeellistä, kuinka monta myrkyllistä skandaalia yrityksenne haluaa vielä käydä läpi, ennen kuin se tajuaa puhdistaa toimintansa?

Miksi brändinne on niin hidas tavoittelemaan myrkytöntä muotia? On epämuodikasta olla myöhässä.

Kannustan Teitä julkisesti liittymään Detoxiin ja tekemään yhteistyötä alihankkijoidenne kanssa ympäri maailman, jotta voitte eliminoida kaikki vaaralliset kemikaalit koko tuotantoketjustanne ja kaikista tuotteistanne.

Kauniin muodin ei tarvitse tuhota maailmaa.