Greenpeacen blogin luetuimpia juttuja tänäkin vuonna on jo 2007 julkaistu kirjoitus: "Päästöt alas, lumet takas - Vihaiset hiihtäjät Helsingissä." Tuona  talvena ryhmä ihmisiä hiihti lumettomalla Aleksanterinkadulla näyttämässä, että lumiset talvet ja suomalainen luonto sellaisena kuin sen tunnemme voivat olla historiaa, jos ilmastonmuutosta ei pysäytetä.

Vihaiset hiihtäjät Helsingissä 2007

Ilmastoskeptikkoja hauskuuttaa katsoa ikkunasta ja nauraa Greenpeacelle, joka on huolissaan ilmaston lämpenemisestä. Eihän meillä hätää ole, vai mitä?

Valitettavasti sään ääri-ilmiöt suuntaan kuin toiseenkin saattavat kieliä ilmastonmuutoksesta. Kuten IS juuri uutisoi brittilehti Independentin jäljillä: Euroopan hyytävään säähän löytyi syy - Pohjoisten merien jääkato. Alkuperäinen The Independentin artikkeli.

Tutkijoiden mukaan ilmaston lämpeneminen pohjoisilla arktisilla alueilla on muuta maailmaa voimakkaampaa ja jää sulaa nopeasti. Koska sulana pysynyt merivesi on lämpimämpää kuin arktinen ilma, Barentsin meren liepeille syntyy korkeapaineita, jotka pyörittävät kylmää ilmaa Eurooppaan.

"Jos joku ajattelee, ettei jossain kaukana pienenevä jäämassa vaikuta häneen, hän on väärässä", toteaa ennusteen laatinut tutkija Vladimir Petuhov

Päivitetty 22.2.2012:

Joe Rommin kirjoitus aiheesta Climate Progress -blogissa: Is Climate Change Bringing the Arctic to Europe?

Time-lehden kirjoitus pohtii samaa aihetta: Europe's Deep Freeze: Why Climate Change Is Not (Entirely) to Blame

Aktivisti viestiin Norjan hallitukselle että arktinen öljynporaus on riski 2005

Reaktio napajään vetäytymiseen on järjetön. Alueelle suunnataan etsimään öljyä ja kaasua, vaikka alueen nopea lämpeneminen johtuu juuri fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Greenpeace vaatii öljynporauksen lopettamista arktisilla merialueilla. Tarvitsemme kestävän energian vallankumouksen - parempaa energiatehokkuutta ja uusiutuvaa energiaa.


Lue arktisista öljynporauksista