Greenpeace vaatii ydinvoimaa uuteen harkintaan

Lehdistötiedote - heinäkuu 3, 2013
Greenpeace vaatii, että Suomen sähköntuotannossa siirrytään uusiutuvaan energiaan. Greenpeacen mukaan eduskunnan heinäkuussa 2010 antama periaatepäätös ei ole enää voimassa, koska reaktorityyppi on Rosatomin mukaan tulon jälkeen vaihtunut.

”Suomeen tarvitaan kotimaista uusiutuvaa energiaa. Ydinvoima on edelleen vaarallinen vaihtoehto, eikä Rosatomin mukaan tulo Suomeen rakennettavan ydinvoimalan omistajaksi tee sitä turvalliseksi”, sanoo Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa.

Greenpeacen mukaan eduskunnan 1. heinäkuuta 2010 antama periaatepäätös Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamiseksi ei ole tässä tilanteessa voimassa, sillä Rosatomin tarjoama laitosvaihtoehto ei ollut mukana päätöstä tehtäessä. TEM PDF sivu 135)

”Pyhäjoen ydinvoimala sitoisi Suomen vuosikausiksi Olkiluoto 3:n tapaiseen epätoivoiseen rakennustyömaahan. Sähköä ei syntyisi pitkiin aikoihin ja uusiutuvan energian investoinnit jäisivät edelleen käynnistymättä. Nyt peli on puhallettava poikki. Suomen on ymmärrettävä, että tulevaisuuden energia on puhdasta kotimaista uusiutuvaa energiaa”, Aromaa jatkaa.

Greenpeacen energiaskenaario Suomelle

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202

Aiheet