Duurzaam leven

Michel Genet, directeur Greenpeace België

Michel Genet, directeur Greenpeace België

Greenpeace/Dirven

Net zoals mijn collega's probeer ik duurzame ontwikkeling in de praktijk te brengen. Hoe ziet dat eruit in het dagelijks leven?

Lees ons dossier over duurzame ontwikkeling

Allereerst ben ik blij dat ik geen 60 kilometer meer hoef te rijden om naar het werk te gaan, zoals nodig was voor mijn vorige baan. Gedaan met de auto in de week, leve het voetenwerk en het openbaar vervoer: het is zo leuk dat we in het Brussels Gewest van de tram op de trein kunnen springen en omgekeerd, dankzij het gecombineerde abonnement!

Toen ik enkele jaren geleden bij Greenpeace begon te werken, had ik ook aangekondigd dat ik van plan was om een pelletkachel te kopen om het gelijkvloers van ons huis te verwarmen. Intussen heb ik geleerd dat je niet zomaar gelijk welke pellets kunt gebruiken, omdat dit nieuwe groene goud de oorzaak kan zijn van ontbossing in Canada: je kunt niet half duurzaam zijn en dus moeten we kiezen voor de juiste pelletleveranciers.

Als je dit magazine leest, zijn er grote werken bezig in ons huis: na een energie-audit hebben we beslist om onze ramen te vervangen en ons huis van binnen te isoleren: dat zijn inderdaad grote werken, maar in het Brussels Gewest worden die goed gesubsidieerd. En wat onze auto betreft, die we in de week nog nauwelijks gebruiken, maar een beetje te veel tijdens het weekend: die zullen we als hij de geest heeft gegeven ongetwijfeld vervangen door een Cambio-abonnement.

Michel Genet, directeur Greenpeace België