Lauri Myllyvirta

energiakampanjoitsija maailmalla

Sivu - marraskuu 19, 2010
Lauri työskentelee Greenpeacelle energiakysymysten parissa maailmalla.

Lauri Myllyvirta

Mitä teet Greenpeacessa?

Työskentelen energian tehokkaan ja järkevän käytön sekä uusiutuvan energian edistämiseksi, jotta Suomen ilmastopäästöjä voidaan alentaa ja ydinvoimasta päästä eroon.

Kerro jotain itsestäsi?

Olen 27-vuotias ympäristöaktivisti ja valtiotieteen maisteri. Ympäristönsuojelu on ollut minulle tärkeää niin kauan kuin muistan. Olin ensimmäistä kertaa perustamassa ympäristöaiheista toimintaryhmää 13-vuotiaana Mikkelissä. Järjestin keskustelutilaisuuksia, mielenosoituksia ja muuta toimintaa. Lopullinen kipinä oli vuosien 1997-98 El Nino -ilmiö. Kuivuuskaudet, rankkasateet, tuhoisat myrskyt ja muut rajut sääilmiöt löivät palasiksi tuhansien ja tuhansien ihmisten elämän ympäri maailmaa. Sen jälkeen on tuntunut, etten voisi illalla katsoa peiliin, jos en olisi tehnyt mitään ilmastonmuutoksen ja ydinvoiman uhkien torjumiseksi.

Tällä hetkellä aktiivisimmin harrastan brasilialaista jujutsua, kiipeilyä, pyöräilyä ja punttisalitreenausta. Soitan saksofonia, huilua ja kitaraa sekä matkailen. Opintojen takia kaunokirjallisuuden lukemiseen on nykyään valitettavan vähän aikaa, mutta kesällä ehdin lukea mm. Tolstoita, Westötä, Salman Rushdieta ja Tom Clancyä.

Miksi halusit Greenpeacelle töihin?

Olin toiminut kaksi vuotta ympäristöjärjestö Maan ystävien ilmastokampanjavastaavana ja sen jälkeen työskennellyt puoli vuotta ilmasto- ja ydinvoimakysymysten parissa Indonesiassa. Suomeen palattuani kuulin, että Greenpeace hakee Kaisa Kososelle työparia energiakampanjaan. Greenpeacen tehokas ja näyttävä toiminta oli tehnyt minuun monesti aikaisemmin vaikutuksen, joten tartuin tilaisuuteen. En ole katunut.

Mikä on työssäsi haastavinta?

Ilmasto- ja energiakysymys liittyy niin moniin asioihin, että on haastavaa rajata vastuualuettaan. Samaan aikaan pitäisi ottaa kantaa lentoliikenteeseen, ydinvoimahankkeeseen Simossa, rakennusten energiansäästöön, kansainvälisiin ilmastoneuvotteluihin, verotukseen ja biopolttoaineisiin. Tehtävää olisi rajattomasti ja kysymykset ovat niin polttavia, että tahtoisi tehdä kaikkea. Eniten saa kuitenkin aikaan, jos onnistuu keskittymään johdonmukaisesti yhteen kampanjaan tai hankkeeseen kerrallaan. Ja oma mielenterveyskin säilyy.

Entä antoisinta?

Saan tehdä päivätyönäni asioita, joita tekisin joka tapauksessa vapaaehtoisena. Lisäksi saan työskennellä omistautuneiden ihmisten kanssa, jotka jakavat tarpeen toimia ympäristön hyväksi.

Yhteystiedot:

050 3625 981
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muodossa