Mitä Greenpeace tekee?

Sivu - lokakuu 6, 2010
Greenpeace on seurannut GMO teknologian kehitystä jo yli kymmenen vuotta ja nostanut sen käyttöön liittyviä riskejä keskusteluun eri puolilla maailmaa.

Ranskassa Greenpeacen aktivistit maalasivat laittomasti kylvetyn maissipellon punaiseksi keskiviikkona 5. syyskuuta 2007 paljastaakseen sen sijaintipaikan. Pellolla kasvava MON810 muuntogeeninen maissi on laitonta, sillä viljelijä eikä maan hallitus ole hakenut sille lupaa.

Greenpeacen kampanjat ovat osaltaan johtaneet siihen, että kaikkein vaarallisimpia geenimuuntelun sovelluksia ei ole otettu käyttöön. Tällaisia ovat esimerkiksi Monsanton ajama "terminaattoriteknologia", joka tekee seuraavan sukupolven siemenviljasta steriiliä.

Myös geenimanipuloitujen eläinten hyväksyminen maanviljelykseen on joutunut ottamaan aikalisän. Greenpeace on keskittynyt maailman tärkeimpien ravintokasvien kuten riisin ja maissin suojelemiseen GMO saastuttamiselta.

EU:n alueella Greenpeace on tuonut kansalaisten suuren enemmistön ääntä komission ja hallitusten päätöksentekoon, mikä on johtanut siihen että GMO kasveja ei ole hyväksytty viljelyyn EU:ssa 12 vuoteen. Viime keväänä EU hyväksyi tärkkelyksen tuotantoon suunnatun GMO Amflora perunan viljelyn, joka on koeviljelty myös Suomessa. EU:n Greenpeace ja Avaaz ovat keränneet yli miljoona allekirjoitusta EU:n kansalaisilta, jossa vaaditaan GMO-kasvien viljelyn kieltoa Eurooppaan.

Allekirjoita vetoomus geenimuunnellun ruoan pitämiseksi poissa ruokapöydistämme, kunnes sen vaikutuksista on riittävästi tietoa.

Allekirjoita vetoomus

Aiheet