Päivitys: Tälle 2007 julkaistulle blogille on julkaistu jatkoa "Mistä kylmä sää johtuu" 7.2.2012

 


 

Suomineito jäi ilmastoasioissa perässähiihtäjäksi

Hiihdin tänään Aleksanterinkatua, Helsingin vilkkainta ostoskatua, vanhoilla Järvisen suksilla 30 muun vihaisen hiihtäjän kanssa. Halusimme muistuttaa, että lumiset talvet ja suomalainen luonto sellaisena kuin sen tunnemme voivat olla historiaa, jos ilmastonmuutosta ei pysäytetä. Tempaus oli osa kansainvälistä ilmastotoimintapäivää, joka sai kymmenet tuhannet ihmiset kaduille kaikkialla maailmassa.

Aleksanterinkatu oli täynnä jouluostoksilla olevia ihmisiä, jotka jäivät seuraamaan hiihtoamme. Ohikulkijat saivat käteensä tapahtuman sloganilla varustetut kaasupallot. Reaktiot olivat erittäin positiivisia ja myös mediaa oli paljon paikalla.

Mukana hiihtämässä oli myös vaaleapalmikkoinen Suomi-neito, joka ei kuitenkaan tahtonut pysyä muiden mukana. Se ei ollut yllätys, sillä Suomi on ilmastonmuutoksen torjumisessa jäänyt perässähiihtäjäksi - ilmastopäästöt ovat 20 % Kioton tavoitetason yläpuolella ja energiankulutus kasvaa.

Katso kuvia tapahtumasta. Tutustu Greenpeacen ratkaisuihin ilmastonmuutoksen torjumiseen Suomessa ja maailmanlaajuisesti.

Lauri Myllyvirta