De Covid-crisis herinnert ons aan de noodzaak van lokale, duurzame en weerbare voedselsystemen. Kleinschalige boerderijen en bruisende lokale economieën zijn broodnodig voor een voedselsysteem dat gezond is voor mens én planeet.
Europese en Belgische politici beslissen NU over ons landbouwbeleid in de komende 10 jaar. Vraag hen om meer steun te geven aan ecologische boeren die telen met de natuur, niet ertegen.
Het lapje vlees dat je in de supermarkt koopt, komt zelden van een idyllische boerderij. Hoe zou een familiaal landbouwbedrijf onze dolgedraaide vleesproductie ook kunnen volgen? Dat lukt alleen maar met de bouw van megastallen waarin vele duizenden dieren opeengepropt zitten. Deze industriële veeteelt schaadt het klimaat, vervuilt ons milieu en bedreigt kleinschalige veehouders in hun voortbestaan. En dat alles met geld van Europa. Inderdaad, vandaag gaat het overgrote deel van de Europese landbouwsubsidies naar enorm vervuilende megastallen. Wij eisen een ander beleid dat ecologische landbouw promoot volgens het principe van ‘minder en beter vlees’.
Kom in actie! Teken onze petitie voor ecologische veeteelt en tegen de subsidies voor vervuilende megastallen.
Ik tekenDeel vandaag deze petitie met je vrienden en kennissen, en vraag hen om ook te tekenen! Deel op Facebook en/of Tweet erover. Elke post en elke handtekening telt.
Ik deel de petitieKies ook voor minder vlees en een betere toekomst. Heerlijk gezond en goed voor de aarde!
Ik veranderKom in actie! Teken onze petitie voor ecologische veeteelt en tegen de subsidies voor vervuilende megastallen.
Deel vandaag deze petitie met je vrienden en kennissen, en vraag hen om ook te tekenen! Deel op Facebook en/of Tweet erover. Elke post en elke handtekening telt.
Steun de locale boeren en koop hun producten.
Kies ook voor minder vlees en een betere toekomst. Heerlijk gezond en goed voor de aarde!
We kunnen in België tegen 2050 perfect met een kleinere veestapel in onze voedingsnoden voorzien. Deze omslag zou het klimaat, de biodiversiteit en het dierenwelzijn ten goede komen. Je ontdekt het in “Study on livestock scenarios for Belgium in 2050” van de UCLouvain.
Lees meerBinnenkort stemt het Europees Parlement over het toekomstige landbouwbeleid. Grofweg komt dat neer op: welke boerderijen moeten jaarlijks 50 miljard euro steun krijgen?
Meer wetenLandbouw heeft invloed op ons allemaal. Het beïnvloedt ons voedsel, onze lokale omgeving, het wereldwijde klimaat en onze economie. Wat we eten en hoe het geproduceerd wordt, bepaalt onze gezondheid en de gezondheid van onze planeet
Lees meer