24.06.2022: Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti har netop fremlagt deres aftale om en klimaafgift for industri mv. 

Her følger kommentarer fra Greenpeace – ring endelig for mere.

Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace Norden (tlf. 28109022), siger:

“Det er godt, at Danmark nu endelig får en afgift, som sender et klart signal, ikke bare til forurenerne, men også til resten af Europa. Et signal om, at prisen på forurening skal op og at flere forurenere skal til lommerne”. 

“Det er dybt kritisabelt, at Danmarks største forurener, som ikke engang er bedst i klassen i Europa, når det kommer til klimaforurening, får så stor rabat. Det står som en skamplet på aftalen. Og vi frygter, at hvis man er villig til at give Aalborg Portland en fribillet, så får landbruget også får én.”

“Ligeså kritisabelt er det, at regeringen har brugt tre år på at få bygget denne længe ventede og vigtige motor i den grønne omstilling og dermed tre år på at få sendt et helt afgørende prissignal til markedet”. 

“Klimaafgiften leverer kun godt halvdelen af aftalens forventede reduktioner. Resten af reduktionerne hævder aftalen at opnå gennem et miskmask af støtteordninger til usikre teknologiske fix som for eksempel CO2-fangst og lagring. CCS er ikke grøn omstilling, det er oprydning”.

Pressekontakt: Emma Oehlenschläger, tlf. 28251629